Policija iz Prijedora uhapsila je Branka Brajkovića (34) iz tog grada po potjernici Interpola Zagreba koja ga tereti za ubistvo i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Kako nezvanično saznajemo, Brajković je osumnjičen da je sa još tri osobe tokom pljačke lani u Hrvatskoj pretukao penzionera Josipa Horvata (61), kojem su nakon batinanja pljačkaši ukrali novac i pobjegli, a nesrećni čovjek kasnije je podlegao povredama.

Iz PU Prijedor kratko su naveli da je osumnjičeni B.B. uhapšen na osnovu međunarodne crvene potjernice Interpola Zagreb i predat u nadležnost Suda BiH na dalje postupanje.

Prema informacijama iz hrvatske policije ranije objavljenim u medijima, 1. novembra lani četiri razbojnika lažno su se predstavila kao policajci i u policijskim uniformama došla do kuće Horvata u Selniku, kod Ludbrega, gdje je živio sam nakon smrti svojih roditelja i bio uspješan poljoprivrednik. Tada su nesrećnog čovjeka brutalno pretukli, dok im nije rekao gdje je sakrio oko 600.000 kuna.

Nakon što su ukrali novac, pljačkaši su žrtvu ostavili da leži u lokvi krvi, a tek nakon nekoliko sati uspio je da pozove pomoć. Horvat je zatim hospitalizovan, ali je poslije tri mjeseca liječenja podlegao povredama.

Mještani su tada ispričali da su “policajci” znali da će jedino njima Horvat otvoriti vrata jer su mu prije nekoliko godina, dok mu je otac bio živ, maskirani razbojnici upali u kuću i uzeli novac od prodatog kombajna.

Mediji su takođe objavili da je hrvatska policija u junu zbog ovog zločina uhapsila dvojicu muškaraca u Zagrebu starih 32 i 23 godine, dok su za drugom dvojicom raspisane poternice.

Jedan od njih je i Brajković, odranije poznat policiji. On je hapšen prije šest godina u Zagrebu sa Borisom Pajićem iz Prijedora zbog sumnje da su vlasniku kafića u Zagrebu slupali i zapalili skupocjeni BMW.

Poslije hapšenja, pritisnuti dokazima, oni su policiji priznali da su plaćeni da zapale automobil BMW kako bi poslali vlasniku poruku da neriješeni imovinsko-pravni odnosi ne padaju u zaborav.

Brajković je takođe poznat policiji po raznim krivičnim djelima. On je 2008. sumnjičen da je zbog neuzvraćene ljubavi motornom pilom nasrnuo na jednu maloljetnicu, koja je tada zadobila lakše posjekotine.

nezavisne novine