Borac Šamac: Omarska 2:2

Perić ‘52, Susaković ‘56 – Panić ‘48 (pen), Krecelj ‘69

Sudija: Šestić Nemanja (Banjaluka). Bez gledalaca

Žuti kartoni: Milićević, Perić, Zurapović, Vujanić, Susaković (Borac) Jokić Marko, Grahovac, Ratković, Nišević (Omarska)

Borac: Đurić 7,5, Vujanić 6,5, Stokić 6,5, Maslić 6,5, Pivašević 6,5 (Ćosović -), Čaušević 6,5, Galešić 6,5, Susaković 7, Perić 7, Zarupović 6, Milićević 5,5 (Ilić 6). Trener: Lukić Mitar.

Omarska: Jokić Mladen 7, Jokić Marko 6,5 (Romanić Dragan 6), Ratković M 6,5, Nišević 7, Rosić B 7, Panić 7, Krecelj 7 (Romanić Stevica -), Grahovac 6,5, Vračar 6,5 (Ratković A -), Stojnić 7 (Romanić Darko 6), Rosić Đ 6,5. trener: Vuleta Milenko.

U derbiju šestog kola Borac i Omarska su u Šamcu podjelili bodove rezultatom 2-2. U redovima Omarske su zadovoljni osvojenim bodom, jer u Šamcu danas nisu nastupila četiri standardna prvotimca: Romanić Bojan, Anđić, Zdjelar i Lajić. Međutim, ostaje blagi žal i za sva tri boda, jer da su napadači Omarske bili koncentrisaniji u završnici i da na golu domaćih nije bio super raspoloženi Đurić, bodovi bi otputovali za Omarsku.

Dakle, Omarska je u Šamac otputovala veoma oslabljena, ali bez bijele zastave i to se pokazalo posebno u prvom poluvremenu. Omarska je bila daleko bolji protivnik u prvih 45 minuta, stvorila nekoliko šansi, ali ih nije iskoristila. Rosić Branko je dva puta bio sam pred Đurićem, Stojnić je šutirao glavom sa pet metara, ali je svaki put Đurić bio uspješniji, pa se na odmor otišlo sa početnih 0:0.

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo više uzbuđenja. Već u 48.minutu Hajrudin Zurapović sapleo je Duška Stojnića, a sudija Šestić dosuđuje penal za Omarsku. Siguran realizator je Panić Vedran i Omarska je povela sa 1:0.

Međutim, tada se domaći bude i za samo 8 minuta prave potpuni preokret. U 52. minutu Siniša Pivašević je centrirao sa desne strane, Ozren Perić zahvatio je loptu glavom i poslao u mrežu Omarske za izjednačenje, a već u 56. minutu Asif Čaušević je prošao po lijevoj strani i lijepo uposlio Igora Susakovića koji šutira nisko, po zemlji, i pogađa cilj za potpuni rezultatski preokret.

Nakon toga viđena je potpuno otvorena borba sa obe strane i sa puno propuštenih prilika. Prvo su Šamčani imali tri kolosalne prilike, promašili su što je teže promašiti nego pogoditi. Omarska se vraća u igru i pljušte udarci ka golu Borca, ali mladi Rajko Đurić čini golmanska čuda. Ipak, u 65.minutu Anando Krecelj iz neposredne blizine poravnava rezultat na 2:2. Bila je to akcija gostiju koji su imali nekoliko pokušaja, ali ih je osujetio mladi Rajko Đurić. Onda je lopta došla do Ananda Krecelja koji je iz neposredne blizine šalje u mrežu i donosi zasluženo izjednačenje. Korner je izveo Panić, povratnik Darko Romanić je glavom prebacio loptu na drugu stativu, gdje se usamljen našao Krecelj i postigao gol glavom.

U poslednjih petnaestak minuta domaći su pokušali doći do sva tri boda, ali i gosti su opasni prijetili. U 83.minutu kolosalna prilika za Šamčane. Izveden je korner sa lijeve strane, Čaušević je zahvatio loptu glavom, ali je Mladen Jokić nekim čudom odbranio i ostalo je do kraja 2:2.

Sa ovim bodom Omarska se zadržala u vrhu tabele. U sledećem kolu Omarska dočekuje Mladost iz Donje Slatine, a Borac gostuje u Laktašima.

FK Omarska