U selu Gornja Lamovita kod Prijedora danas je otvorena dionica lokalnog puta u dužini od 3.300 metara vrijednosti oko 400.000 KM, koji su finansirali građani i donatori.

Svečanosti otvaranja puta prisustvovao je predsjednik Demokratskog saveza Nedeljko Čubrilović koji je, čestitajući građanima na ovoj saobraćajnici, poželio da je koriste dugo godina i bez posebnih problema.

“Posebno čestitam svima onima koji su učestvovali i uspjeli da udruženim sredstvima izgrade ovu saobraćajnicu bez pomoći lokalne zajednice i same države. Ovo je dokaz da kada zajedništvo dođe do izražaja da moraju ostati rezultati”, poručio je Čubrilović i dodao da je ova aktivnost dio politike koju DEMOS kao stranka podržava.

Predsjednik Gradskog odbora Demokratskog saveza Prijedor Tomislav Prpoš pojasnio je da je riječ o dionici puta kojim su povezani zaseoci Gornja Lamovita Grahovci i Prpoši sa oko 40 domaćinstava.

“Uložili smo napore da izgradimo ovaj put na zadovoljstvo građana kojima smo ovo i poklonili koji su i sami doprinijeli da se izgradi ovaj put. Ovo je dio infrastrukture grada Prijedora, DEMOS je kao stranka posebno uložio napore da se ovo i desi i očekujem da ćemo uz korektnu saradnju i dalje graditi infrastruturu grada Prijedora”, rekao je Prpoš.

Predsjednik građevinskog odbora za izgradnju Ratko Grahovac rekao je da je veliki značaj izgrađenog puta za koji su se mještani borili 30 godina.

“Da smo ga dobili prije, narod bi ostao ovdje. Ovo je naš san i vjerujem da će se sada početi graditi kuće vikendice, plastenici i da se ljudi vrate, a da naša djeca ostanu ovdje”, rekao je Grahovac.

Mještanin Obrad Grahovac je rekao da je velik značaj izgradnje ovog puta naglašavajući da je na neki način na njemu ispisana poruka “ostajte ovdje”.

SRNA