Na startu nove sezone Omladinske Premijer lige juniori Rudar-Prijedora poraženi su od vršnjaka iz banjalučkog Borca rezultatom 1:2.

Po prikazanoj igri pobjeda gostiju bila je apsolutno zaslužena a glavni krivac što nije bila izražena ubjedljivijim rezultatom bio je sjajni Aleksa Trninić koji je briljirao na golu mladih Prijedorčana.

Nakon početnog ispitivanja snaga Banjalučani su poveli u 15. minuti.

Dojučerašnji igrač “rudara sa Sane” Amar Cerić se lijepim driblingom oslobodio svojih čuvara i lijevom nogom iskosa sa 15-ak metara poslao loptu pod prečku pored nemoćnog Trninića.

Gosti nastavljaju sa napadima a golman Prijedorčana odlično brani udarce Javorca i Vukovića.

Nakon što je Trninić odbranio zicer i Čaviću, domaći preko Sadžaka u 36. minuti kažnjavaju neefikasnost izabranika trenera Maksimovića i stižu do poravnanja.

Igrala se 51. minuta kada u kaznenom prostoru domaćih lopta pogađa u ruku jednog odbrambenog igrača, a sudija Railić tek nakon 5-6 sekundi svira penal.

Uslijedili su bezuspješni protesti mladih Prijedorčana nakon kojih Čavić pogađa za novo vođstvo Banjalučana.

U 60. minuti domaći ostaju sa igračem manje pošto je Vuruna koji tek što je ušao u igru, za kratko vrijeme dobija dva žuta kartona.

S obzirom na raspoložene goste ovo je bio dodatni hendikep za izabranike trenera Marjanovića u borbi za povoljniji rezultat.

Ipak, zamalo Prijedorčani da izjednače u 75. minuti.

Golman Damjanović se poigravao sa loptom, potom “napucao” Sadžaka i lopta u čudnom luku ide prema golu ali udara u stativu.

Posljednjih 10-ak minuta susreta apsolutno je obilježio Trninić svojim izvanrednim odbranama.

Teško je opisati situacije, najčešće “1 na 1”, u kojima je mladi golman izlazio kao podbjednik u duelima sa Čavićem, Cerićem i Vujmilovićem.

Sve je “začinio” odbranom u posljednjim trenucima susreta kada je loptu, koju su svi već vidjeli u mreži, vrhom prstiju “izvadio” iz samih rašlji svog gola.

Na žalost domaće ekipe, ostali igrači nisu imali dovoljno snage da pokušaju nagraditi Aleksino sjajno izdanje i nekim kasnim golom stignu do boda.

Omladinska Premijer liga BiH
RUDAR-PRIJEDOR: BORAC 1:2 (1:1)

Prijedor
Gradski stadion
Bez prisustva gledalaca
Sudija: Aleksandar Railić (Derventa)
Strijelci: Sadžak u 36. za Rudar-Prijedor, Cerić u 15. i Čavić u 55. minuti iz penala za Borac
Žuti kartoni: Jovičić, Sadžak, (Rudar-Prijedor), Račić, Bobić (Borac)
Crveni karton: Vuruna (Rudar-Prijedor) u 60. minuti (dva žuta kartona)

Rudar-Prijedor
Trninić, Savić, Kaurin, Stojančić, Petković, Sadžak, F.Mikić, Drljača, Suljić (Kuridža), Jovičić (Vuruna), M.Mikić (Pavlović)
Trener: Srđan Marjanović

Borac
Damjanović, Račić, Batos, Bobić, Orašanin, Božić, Javorac (Vujmilović), Tahrić, Čavić (Škrbić), Vuković (Pušić), Cerić (Lugonja)
Trener: Marko Maksimović

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com