skijaliste 31januarNa Mrakovici će ovog vikenda biti održani deveti “Dani zime na Kozari”.

U organizaciji Planinarsko-skijaškog društva “LJubijski rudar” i pod pokroviteljstvom “Arselor Mitala” danas se održava ski kup za osnovce i srednjoškolce, ukoliko vremenske prilike budu pogodovale održanju snijega na ski-stazi.

U ženskoj i muškoj konkurenciji takmičiće se mlađi osnovci, stariji osnovci i srednjoškolci.

Za takmičare je obezbijeđen prevoz s polaskom u 7.30 časova ispred Sportske dvorane “Mladost” i povratak sa Mrakovice u 14.00 časova.

U organizaciji Kluba ekstremnih sportova “Albatros” iz Prijedora danas se održava planinarski marš na ruti Lamovita – Lisina – Mrakovica.

Sutrašnje centralne događaje “Dana zime na Kozari” organizuju grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, Nacionalni park “Kozara” i Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica pod pokroviteljstvom grada Prijedora i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Polaganju vijenaca palim žrtvama na Kozari sutra u 10.30 časova i programu otvaranja manifestacije u 11.00 časova prisustvovaće ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić.

I ove godine biće organizovana sportska takmičenja gradova i opština u šest disciplina, kao i gastro takmičenje turističko-ugostiteljskih škola, planinarskih društava, izviđačkih odreda i lovačkih udruženja u pripremanju kotlića.

Iz Prijedora je obezbijeđen besplatan autobuski prevoz s polaskom ispred Sportske dvorane “Mladost” od 9.00 do 10.00 časova. Cijena ulaznice u Nacionalni park “Kozara”, umjesto dvije, koštaće jednu KM.

SRNA