Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za predstavnike novoformirane omladinske organizacije “Čuvari Sane Prijedor” koji su iskazali svoje interese da se organizovano staraju o obalama rijeke Sane i uslovima kojima bi se održala kvalitetna voda u rijeci Sani.

“Oni su već poduzimali određene aktivnosti i dobili su pomoć kroz projekte Omladinske banke i nabavili su određene alate sa kojima to rade”, rekao je Đaković.

On je dodao da su članovi ovog udruženja iskazali tri interesa.

“I to prvo da im se nabavi par jačih trimera sa motornim pogonom, a potom su ukazali i na problem kanalizacionog izvoda u rijeku Sanu u zoni vodozahvata kod Celuloze sa željom da to riješi neko ko je za to nadležan i za to će pokrenuti inicijativu u pisanoj formi”, rekao je Đaković.

On je dodao da su kao treće pitanje ukazali na to da je šetalište pored rijeke Sane kod hotela postalo neravno te da bi se i na tom problemu trebale preduzeti određene aktivnosti.

“Ovi mladi ljudi su objasnili da će i dalje nastaviti da uređuju obale rijeke Sane kao i da će neki zid pored vode oslikati u bojama prilagođenim ambijentu”, istakao je Đaković.

Na prijemu su bili predsjednik ove omladinske organizacije Milan Sadžak i član Upravnog odbora Dragan Ratković koji su se gradonačelniku zahvalili na prijemu i iskazanoj želji da im pomogne u radu.

www.prijedorgrad.org