avaz-hapsenje-dileri (2)Tužilaštvo je predložilo Osnovnom sudu u Prijedoru da odredi pritvor Ranku Nikoliću /42/ iz Kozarske Dubice, Željku Kovačeviću /35/ i Mihajlu Stuparu /41/ iz Prijedora, koji su osumnjičeni za trgovinu drogom.

Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, područne kancelarije Prijedor, predložio je pritvor zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

O prijedlogu tužioca odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru, nakon ispitivanja osumnjičenih lica.

U periodu od 25. do 27. januara, pretresima na više lokacija u Prijedoru i Kozarskoj Dubici, provedena je akcija naziva “Kondor jedan” Okružnog tužilaštva Banjaluka, područne kancelarije Prijedor, i Centra javne bezbjednosti Prijedor, usmjerena na otkrivanje i suzbijanje krivičnog djela neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Nakon obavljene kriminalističke obrade, CJB Prijedor je Okružnom tužilaštvu Banjaluka, područnoj kancelariji Prijedor, dostavio izvještaje protiv četiri osumnjičena lica, od kojih jedno trenutno nije dostupno organima gonjenja.

Osumnjičena lica su u toku 2014. godine nabavljala i preprodavala marihuanu, heroin i spid korisnicima na području Prijedora i Kozarske Dubice.

SRNA
Foto – Dnevni avaz