info tackeFondacija “Zajednički put” iz Prijedora postavila je četiri info tačke u okviru projekta “Info inkluziv” čiji cilj je funkcionalan mehanizam informisanja mladih, posebno mladih sa smetnjama u razvoju i mladih na selu.

“Putem info tačaka mladi će redovno dobijati informacije o stipendijama, projektima, seminarima, volonterskim aktivnostima, oglasima za posao, praksama i slično”, saopšteno je danas iz ove Fondacije.

Osim u Centru “Sunce”, Udruženju građana “Nada”, Omladinskom savjetu grada Prijedora i Ugostiteljsko-ekonomskoj školi, biće postavljene i četiri info tačke u seoskim mjesnim zajednicama koje će kroz redovno održavanje i postavljanje novih informacija doprijnijeti boljoj informisanosti mladih.

U okviru projekta održano je osam informativnih dana za mlade i partnere mladih, na kojima su mladi učili pisati si-vije, motivaciona pisma i biznis planove.

Projekat su podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, grad Prijedor, fondacija “Mozaik” i predsjednik i osnivač fondacije “Zajednički put” Semira Hofman.

SRNA