Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 375 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 62 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 31 muškoj i 31 ženskoj osobi, od kojih je 16 mlađe, 38 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 17 osoba je iz Banjaluke, po šest iz Prijedora i Zvornika, pet iz Srpca, četiri iz Teslića, po tri iz Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Mrkonjić grada, po dvije iz Doboja, Modriče, Laktaša i po jedno iz Ljubinja, Foče, Milića, Vlasenice, Jezera, Ugljevika, Prnjavora, Trebinja i Kneževa.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.037 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.294 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 35.326 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 117, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 44, a u opštim bolnicama 73.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 174.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.773 osoba, a nadzor je završen kod 36.464 osoba.

Posted by Atv Banja Luka on Četvrtak, 25. juni 2020.