Dječiji vrtić “Radost” Prijedor anketiranjem roditelja je utvrdio da je za boravak u ovoj predškolskoj ustanovi zainteresovano i prijavljeno 50 od ukupno 460 djece, saopšteno je danas nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

“Nalaže se Dječijem vrtiću `Radost` i ostalim predškolskim ustanovama u Prijedoru da organizuju rad u grupama sa minimalnim brojem djece, izvrše sve neophodne pripreme i usklade poslovanje sa Uputstvom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za postepeno ublažavanje mjera za vrtiće i jaslice, da bi u skladu sa predloženim mjerama Instituta organizovali rad vrtićkih grupa od 11. maja”, navodi se u saopštenju.

Štab je obavezao Upravni odbor Vrtića “Radost” da predloži način plaćanja za maj 2020.

“Obavezuju se Vrtić `Radost` i ostale predškolske ustanove registrovane za rad na području Prijedora da prije početka rada izvrše dezinfekciju svih površina u vlastitom objektu uz angažovanje ovlaštene institucije za sprovođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije”, napominje se u saopštenju.

Štab je obavezao sve rukovodioce ustanova na području Prijedora da sačine vlastite protokole rada, uvažavajući mjere lične i kolektivne zaštite zaposlenih službenika i svih drugih lica koja dolaze u te ustanove, a u skladu sa Uputstvom za postepeno ublažavanje mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Republičkom štabu za vanredne situacije prijedorski Štab je predložio ukidanje karantina u lokalnim zajednicama i primjenu mjere kućne izolacije za lica koja dolaze iz inostranstva.

SRNA