Optuženi Marko Šabić (44) iz Gornje Ravske kod Prijedora, nakon što je u svojoj kući ranio policajca Slađenka Tubina, izašao je za njim napolje i rekao: “Gdje je Tubin da ga ubijem”, te ispalio još jedan hitac iz puške, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu sin optuženog Davor Šabić.

Marku se sudi za ubistvo Tubina, koji je preminuo od rana koje mu je nanio, kao i za pokušaj ubistva oca Veselka, kojeg je prethodno izbo nožem, zbog čega je policija i došla u njegovu kuću.

– Nisam bio u kući kada je otac napao djeda Veselka. Bio sam s ujakom na stadionu i sestra nas je pozvala telefonom da odmah dođemo, što smo uradili. Ispred kuće sam vidio krv i zatekao sestru i tetka Antu. Rekli su mi da je otac Marko nožem ubo djeda Veselka. Nisu mi dali da uđem u kuću, a ubrzo je stigao policajac Slađenko Tubin – kazao je Davor Šabić.

Prisjetio se da je policajac ušao u kuću i njegovom ocu Marku govorio da izađe da porazgovaraju i mirno riješe nesporazum.

– Ušao sam za Tubinom u kuću i otac nije bio u dnevnoj sobi, već se zaključao u kupatilo. Čuo sam ga da govori: “Neću da izađem, znam da sam kriv.” Zatim je otključao vrata kupatila i pucao iz lovačke puške u Tubina, koji se uhvatio za stomak i rekao da je ranjen i da izlazimo napolje, pa smo obojica izašli – kazao je Davor.

Dodao je da je Tubin izvukao pištolj i otišao iza kuće, te da je i on otišao za njim.

– Otac Marko je ubrzo izašao ispred kuće i ispalio hitac, a Tubin je uzvratio, ali mu je klonula ruka i pao je, te počeo da gubi svijest. Tada je pritrčao tetak Ante i ranjenog Tubina odnio ispod kuće, gdje smo mu pokušali pomoći i zaviti ranu. Dok smo to radili, stigao je komšija policajac Juro Komjen i njemu se otac Marko predao i ostavio pušku – ispričao je Davor i naglasio da je ubrzo stiglo dosta policije i kola hitne pomoći.

Republičko tužilaštvo tereti Marka Šabića da je zločin počinio 21. aprila u porodičnoj kući u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora. Toga dana, nakon svađe sa suprugom, nožem je ubo oca Veselka dva puta u leđa. Neko je pozvao policiju, a Šabić je patrolu sačekao s lovačkom puškom i čim je policajac Tubin ušao u kuću i tražio da odbaci oružje, on je na njega zapucao i pogodio ga u stomak. Šabić je poslije toga ubrzo uhapšen, a Tubin je odvezen u bolnicu u Prijedoru, gdje je preminuo.

Svađe
Davor Šabić je kazao da je kobnog dana cijela njegova porodica – otac Marko, majka Josipa i sestra Darija bila na okupu kod djeda Veselka i bake Mare u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora. Istakao je da je bio Uskrs i da su to proslavljali.

– Dok sam bio u kući s njima, nije bilo sukoba i svađa. Tog dana ujutro smo svi zajedno doručkovali. Nakon toga otac, majka, sestra i ja otišli smo kod ujaka. Oni su ostali, a ja sam otišao na stadion. Nisam bio u kući kada je došlo do sukoba oca s ostalim ukućanima, ali sam kasnije čuo da je on galamio na sve njih prije kobih dešavanja – rekao je Davor Šabić.

Glas Srpske

Vezane vijesti

PRIJEDORČANIN NAPAO OCA NOŽEM PA PUCAO I RANIO POLICAJCA

PRIJEDOR: TEŠKO RANJENI POLICAJAC NA OPERACIJI, NAPADAČ UHAPŠEN – FOTO/VIDEO

STOMAK MU BIO PUN SAČME: KADA SU VIDJELI ŠTA JE ŠABIĆ URADIO NJIHOVOM KOLEGI POLICAJCI SU ZAPLAKALI – FOTO/VIDEO

PREMINUO PRIJEDORSKI POLICAJAC KOJI JE SINOĆ RANJEN NA DUŽNOSTI – VIDEO

PRIJEDOR: PREMINUO POLICAJAC SLAĐENKO TUBIN – VIDEO

MASAKR NA USKRŠNJEM RUČKU: HRABRI POLICAJAC HTIO DA URAZUMI ŠABIĆA, ON U NJEGA SASUO KIŠU METAKA

SLAĐENKOVO SRCE STALO POSLIJE OPERACIJE: ČETIRI HIRURGA POKUŠALA DA SPASU POLICAJCA U KOJEG JE PUCAO PSIHIČKI BOLESNIK

IZBO OCA, PA IZREŠETAO POLICAJCA: MARKO ŠABIĆ PREDAT U REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO – FOTO/VIDEO

PRIJEDOR: SAHRANJEN POLICAJAC SLAĐENKO TUBIN – FOTO/VIDEO