dns-pavic-izbori 2014-rezultatPredsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić sutra će u Prijedoru održati konferenciju za novinare o Prijedlogu teksta zajedničke izjave o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH Evropskoj uniji.

Ovaj prijedlog Predsjedništvo BiH je utvrdilo i usaglasilo 31. decembra 2014. godine i proslijedilo liderima parlamentarnih političkih partija u BiH.

U dokumentu se navodi da će institucije vlasti u BiH provesti sve reforme neophodne da bi se uspostavile institucionalna funkcionalnost i efikasnost na svim nivoima vlasti, te omogućilo da se BiH pripremi za buduće članstvo u EU kao suverena zemlja koja ispunjava uslove i obaveze za članstvo u EU.

Pavić je ranije izjavio da su Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH i Ustav Republike Srpske odrednice kojima će politika ove stranke ići i kojima će služiti.

“Niko nema prava da u ime građana Republike Srpske ove tri stvari mijenja niti prilagođava u smislu da dio ovlaštenja za koja smo se izborili prenese na nekog drugog”, rekao je Pavić.

On je naglasio da je BiH složena država i da nije jedina složena država u Evropi nego u Evropi ima primjera vrlo složenih a vrlo uređenih država sa visokim standardima. “I mi težimo ka tome. Mi želimo poslati poruku mira i tolerancije u želji da sarađujemo sa svima koji žele opstanak ovakve BiH”, istakao je Pavić.

Konferencija za novinare najavljena je za 13.30 časova u Prijedoru u maloj sali u zgradi gradske uprave.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com – arhiva