glas-kesicGoran Kesić (45) iz Prijedora, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Mirka Kneževića (42), uhapšen je nakon šest mjeseci bjekstva. Banjalučki Okružni sud odredio mu je jednomjesečni pritvor.

Kesića Okružno tužilaštvo Banjaluka sumnjiči i za nanošenje povreda nevjenčanoj supruzi Vesni i poznaniku Dušanu Majkiću.

Uhapšen je na osnovu potjernice tokom uranka na Božić, 7. januara. Kesiću je pritvor određen na prijedlog Okružnog tužilaštva Banjaluka zbog bojazni da će ponovo pobjeći.

Kesić je Kneževića i Majkića izbo nožem u noći između 26. i 27. jula prošle godine u prijedorskom naselju Gašići. On ih je napao kada su pokušali da zaštite Kesićevu nevjenčanu suprugu Vesnu, koja je pobjegla od njega kod komšija jer ju je maltretirao i tukao.

Mještani Gašića ispričali su da je svemu kumovala porodična svađa na imanju Kesića.

– Bježeći od nasilnog muža Vesna je utrčala u jedno od komšijskih dvorišta, gdje su se zatekli mještani Mirko Knežević i Dušan Majkić. Oni su stali u odbranu nesrećne žene, a to ih je umalo koštalo života – ispričao je neposredno poslije krvavog obračuna jedan od mještana Gašića.

Poslije ovog krvavog obračuna Mirko Knežević je pričao da su on i njegov poznanik najprije uspjeli da otjeraju Kesića, koji je trčao za nevjenčanom suprugom.

– Kazali smo mu da ostavi Vesnu na miru i da ode. On je otišao, ali se poslije kraćeg vremena vratio sa nožem u ruci i nasrnuo na nas – ispričao je Knežević.

Dodao je da je uspio da savlada Kesića i obori ga na zemlju, ali kada je vidio da je nožem povrijeđen po stomaku, pustio ga je. Poslije toga Kesić je pobjegao u nepoznatom pravcu i od tada se tragalo za njim.

Kesić je Kneževića ubo u predjelu stomaka, a Majkića u predjelu nogu i ruku. Njima je ljekarska pomoć ukazana u Opštoj bolnici u Prijedoru i oni su se oporavili.

Maltretiranje

Prema riječima pojedinih mještana prijedorskog naselja Gašići, Goran Kesić je svoju nevjenčanu suprugu tukao i maltretirao više puta.

Oni su ispričali da je ona i ranije bježala od njega i spas tražila kod komšija i prijateljica. Oni sumnjaju da Kesić suprugu maltretira jer je ljubomoran.

Glas Srpske