dns-pavicPredsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je danas da su Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH i Ustav Republike Srpske odrednice kojima će politika ove stranke ići i kojima će služiti.

“Niko nema prava da u ime građana Republike Srpske ove tri stvari mijenja niti prilagođava u smislu da dio ovlaštenja za koja smo se izborili prenese na nekog drugog”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je naglasio da je BiH složena država, ali da nije jedina složena država u Evropi, gdje ima primjera vrlo složenih, a vrlo uređenih država sa visokim standardima.

“I mi težimo ka tome. Želimo poslati poruku mira i tolerancije u želji da sarađujemo sa svima koji žele opstanak ovakve BiH”, istakao je Pavić.

Za ponedjeljak u 13.30 časova u Prijedoru najavljena je konferencija za novinare lidera DNS-a Marka Pavića o Prijedlogu teksta zajedničke izjave o opredijeljenosti političkih lidera u BiH za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH Evropskoj uniji.

Ovaj prijedlog Predsjedništvo BiH utvrdilo je i usaglasilo 31. decembra i proslijedilo liderima parlamentarnih političkih partija u BiH.

U dokumentu se navodi da će institucije vlasti u BiH provesti sve reforme neophodne da bi se uspostavila institucionalna funkcionalnost i efikasnost na svim nivoima vlasti, te omogućilo da se BiH pripremi za buduće članstvo u EU kao suverena zemlja koja ispunjava uslove i obaveze za članstvo u EU.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com – arhiva