ugovori sa stipendistima (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić potpisao je ugovore sa 148 novih stipendista – učenika i studenata, koji su putem javnog konkursa ostvarili pravo na stipendije iz budžeta grada Prijedora za tekuću školsku godinu.

“Mi smo ponosni na našu mladost u Prijedoru i želimo pomoći svima koji žele da steknu određena zvanja”, rekao je Pavić.

On je dodao i da je interes za stipendiranje bio veliki te da će ukoliko bude potrebe budžet biti proširen i dodijeljeno još stipendija i jednokratnih pomoći da bi đacima i studentima, a naročito njihovim roditeljima, olakšali uslove školovanja.

ugovori sa stipendistima (2)“Smatramo da je obrazovanje jedan od stubova na kojima počiva lokalna zajednica, a i država i zato mi svake godine dodjeljujemo stipendije, vršimo prekvalifikacije, bavimo se pomoći u vannastavnom radu, sve da bismo dobili obrazovanu i zdravu omladinu koja će se sutra svojim radom uključiti u evropske i evroatlantske integracije i graditi naš Prijedor i Republiku”, rekao je Pavić.

Za školsku 2013/14. godinu grad Prijedor nastavlja da stipendira i 166 đaka i studenta koji su stipendije počeli dobijati u nekoj od prethodnih školskih godina, tako da će za ukupno 314 stipendija, iz Budžeta grada biti izdvojeno 320.000 KM. Studentska stipendija iznosi 120, a učenička 70 KM mjesečno.

SRNA