Više od 25 miliona maraka trebalo bi ove godine da bude utrošeno na 21 projekat, koji, između ostalog, podrazumijevaju sanaciju, izgradnju i modernizaciju niza putnih dionica u Srpskoj.

Potvrđeno je to za “Nezavisne” iz “Puteva Republike Srpske”, odakle navode da će realizacija ovog plana zavisiti od postupka javnih nabavki i građevinske sezone.

Sudeći po planu koji nam je dostavljen, najskuplji projekat odnosi se na rehabilitaciju magistralnog puta M-19, Drinjača – Milići – Vlasenica, za šta su planirana četiri miliona maraka.

Nešto manje, odnosno 3.940.000 KM, koštaće rehabilitacija magistralnog puta M-6, Ljubinje – Trebinje, u dužini od oko 59 kilometara.

Na trećem mjestu po visini predviđenog utroška našla se rekonstrukcija, odnosno rehabilitacija puta Lukavica – Pale, dionica Jasik – Triangla, u dužini od oko 3.900 metara, sa rekonstrukcijom mosta, a vrijednost investicije je 2.250.000 KM.

Po dva miliona planirana su za tri projekta, i to za rehabilitaciju dionice Tjentište – Brod na Drini, izgradnju nove trase magistralnog puta M-20, Gacko – Foča, poddionica Tjentište – Brod na Drini, te za rehabilitaciju magistralnog puta Brod na Drini – granica sa Crnom Gorom (Hum/Šćepan Polje).

Preostao je još samo jedan projekat čija se vrijednost piše sa sedam cifara i to izgradnja dva mosta i dijela saobraćajnice u dužini od oko 500 m, regionalnog puta kod Teslića, na dionici Šnjegotina – Klupe, u vrijednosti od milion maraka.

Preostali projekti vrijedni su između 300.000 i 816.000 KM. Tako će 300.000 KM koštati rekonstrukcija regionalnog puta Jezero – Šipovo, a 100.000 KM više biće utrošeno na rehabilitaciju dijela regionalnog puta u naselju Vrace, u dužini od oko 1,5 km.

Planirana je i rekonstrukcija Ulice Brodskog bataljona, odnosno obilaznice u Brodu, u iznosu od 440.000 KM, a planom je obuhvaćena i kružna raskrsnica na ukrštanju magistralnog puta, regionalnog puta i Teravačke ulice u Modriči, u iznosu od 461.000 KM.

Tačno četiri projekta koštaće po pola miliona maraka. U pitanju su izgradnja regionalnog puta Tedin Han – Križ (Zelenkovci – Vitkovići), u dužini od oko 7,8 km, kao i rehabilitacija magistralnih puteva Kozarska Dubica – Draksenić – Vrbaška.

Po pola miliona biće plaćena i rekonstrukcija spoja lokalnog puta Prijedor – Busnovi sa regionalnim putem Bronzani Majdan – granica RS/FBiH (Razboj), u mjestu Tromeđa, kao i rehabilitacija regionalnog puta Milići – Zeleni Jadar.

“Planirana je i izgradnja kružne raskrsnice u Prijedoru, na spoju magistralnog puta M-4 i Ulice 29. novembra, a vrijednost investicije je 712.000 KM, kao i izgradnja kružne raskrsnice u Prnjavoru na ukrštanju magistralnog puta M-16.1 i regionalnog puta R-474, u iznosu od 816.000 KM”, rekli su za “Nezavisne” iz “Puteva Republike Srpske”.

Za 2019. u planu je i rekonstrukcija i uklapanje dva mosta u Vrbanji u vrijednosti od 670.000 KM, kao i kružna raskrsnica na ukrštanju magistralnog puta M-16 i Nemanjine i Kozarske ulice u Laktašima, te rekonstrukcija dijela tog magistralnog puta, a vrijednost te investicije je 795.000 KM.

Preostala su još dva projekta, odnosno spoj magistralnih puteva M-20 i M-6 u Hercegovini, u dužini od 5,5 km, u iznosu od 800.000 KM, te izgradnja dva kružna toka u Brodu u iznosu od 700.000 KM.

Nezavisne novine

Povezane vijesti

Najbolji rezultati u poljoprivredi: U Prijedoru za... Grad Prijedor je završio 20 odsto projekata, odnosno 32 od 159 planiranih projekata od 2014. do 2018. godine. Ovi podaci navedeni su u “Izvještaju ...
“Vodovod” Prijedor: U toku izmiještanj... „Vodovod“ Prijedor trenutno izvodi radove na rekonstrukciji cjevovoda u dijelu naselja Hambarine. U pitanju je izmiještanje cjevovoda prečnika 63 m...
Održana sjednica Odbora mladih GO DNS Prijedor Odbor mladih DNS-a Prijedor održao je sinoć (18.11.2019.) sjednicu na kojoj se razmatralo osam tačaka dnevnog reda, između ostalog, razmatran je i us...
Prijedor: Naplata parkinga SMS porukama od Nove go... Prijedorski vozači još ne mogu plaćati parking putem SMS-a i aplikacija kao što je to praksa u drugim gradovima Srpske. Plaćanje SMS-om trebalo bi da ...
Prijedor: Poništen tender za izgradnju sekundarne ... Grad Prijedor poništio je tender za izbor izvođača radova na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u naselju Vrbice jer je jedini ponuđač predložio zna...
Za nabavku medicinske opreme za Dom zdravlja Prije... Za Dom zdravlja Prijedor je, u okviru projekta "Brza intervencija-manje posljedice", obezbijeđena dodatna medicinska oprema za potrebe intervencija pr...
Hoće li Kozarac ponovo biti opština? Inicijativni odbor za osnivanje opštine Kozarac dostavio je Skupštini grada Prijedora inicijativu za osnivanje opštine, a u Odboru se nadaju da bi se ...
Šta Prijedorčani misle o bezbjednosti putovanja au... Autobuski prevoz najčešći je vid javnog prevoza. Najviše ga koriste učenici tokom školske godine, ali i radnici koji na posao putuju u grad. Na ...