U utakmici sezone, Omarska je ubjedlijvo sa 4-0 savladala goste iz Vranjka i obezbjedla opstanak. Istina, ukoliko Žeravica odustane od palsmana u prvu ligu, te ukoliko Drina savlada Tekstilac u Derventi iz naše lige će ispasti četiri ekipe, te nam je u tom slučaju potreban bod u poslednjem kolu protiv Ozrena. No, rasplet prve lige će se desiti već u subotu, pa ćemo i prije gostovanja u Petrovu znati treba li nam taj bod ili ne. U svakom slučaju, veliki, ogroman korak prema opstanku je učinjen.

Obe ekipe su u utakmicu ušle disciplinovano i oprezno, jer je objema ekipama pobjeda obezbjeđivala opstanak. Ipak, Omarska je bila mnogo opasnija. U petnaestom minutu zaspao je jedan igrač odbrane gostiju, Romanić Darko upošljava Krecelja, koji je izbjegao ofsajd zamku, topovski šutirao i savldao golmana Stjepanovića, koji danas nije imao svoj dan. To se najbolje vidjelo samo dva minuta kasnije kada je Rosić umakao odbrani gostiju, šutirao ne baš snažno sa šesnaest metara, ali je golman Stjepanović katastrofalno intervenisao, lopta mu je prošla ispod noge i Omarska je uduplala vođstvo. Nedugo potom zamjenio ga je na golu mlađani prezimenjak, Stjepanović Zoran, koji je tek napunio 16 godina.

Nakon deficita od dva gola, Vranjak je zaigrao mnogo ofanzivnije. U 32. minutu Spasojević je bio sam pred golmanom Jokićem, ali je Jokić bio uspješniji, kao i u još dvije opasne situacije. U dva navrata su gosti tražili igranje rukom, jednom u šesnaestercu, jednom van, ali je sudija Erak smatrao da se radlo o napucanoj lopti. U 45. minutu Rosić je još jednom umakao sporoj odbrani Vranjaka, izašao sam pred golmana Stjepanovića i rutinski ga savladao za 3-0, te može se reći i odlučio utakmicu.

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo manje uzbuđenja. Omarska je rutinski čuvala rezultat, a gosti nisu imali snage da ozbiljnije ugroze gol domaćina. Pokušavao je uglavnom sam Demonjić, ali nije uspio postići bar počasni pogodak. U 57. minutu Rosić je sjajno prošao po lijevoj strani, uposlio Krecelja, ali je Krecelj sa pet metara promašio prazan gol i propustio priliku da defintivno slomi otpor gostiju. Ipak, to je u 85. minutu učinio Rosić Branko, koji je pretrčao beka gostiju, izašao sam pred golmana i svladao ga rezantnim udarcem. Na taj način Rosić je kommpeltirao het trik, te postigao 22 gol ove sezone.

U poslednjem kolu Omarska gostuje u Petrovu, a Vranjak dočekuje Slogu iz Doboja. Vranjaku je potreba pobjeda u poslednjem kolu da obezbjedi opstanak. Treba još istaći da je utakmica odigrana u dobrim uslovima i pred dvije stotine gledalaca.

Omarska: Vranjak 4:0

Omarska
Sudija: Erak Marko (Krupa)
Gledalaca: 200
Strijelci: Krecelj u 15., Rosić u 17., 45. i 85.minuti
Žuti kartoni: Nišević (Omarska) Spasojević, Sarkić (Vranjak)

Omarska
Jokić, Lajić, Zdjelar (Jokić Ma.), Romanić B., Nišević, Rosić, Romanić, Krecelj, Grahovac, Anđić, Višić (Stojnić)
Trener: Vuleta Milenko

Vranjak
Stjepanović M. (Stjepanović Z.), Đurić, Ristić, Demonjić, Spasojević, Gajić, Sarkić S. (Savkić), Stojanović, Pejić, Mikelini (Rakić), Sarkić LJ.
Trener: Savić Dejan

FK Omarska