tijana krivaja (1)Mlada Prijedorčanka Tijana Krivaja, studentkinja Akademije umjetnosti u Banjaluci, osvojila je ove srijede prvo mjesto na 12. Međunarodnom takmičenju solo pjevača „Lazar Jovanović“ u Beogradu.

Tijana je učestvovala u drugoj B kategoriji, gdje je sa 91.25 poena osvojila prvu nagradu na ovom prestižnom takmičenju koje organizuje Muzičko Društvo „Stanković“ iz glavnog grada Srbije.

Članovi žirija bili su Katherina Haataja, Snežana Brzaković, Dunja Simić, Nikola Mijailović i Nikola Kitanovski.

– Prezadovoljna sam osvojenom prvom nagardom, prvenstveno zbog toga što mi ju je ovaj prestižni žiri dodijelio i zato što je u pitanju međunarodno takmičenje. Pjevala sam C. W. Gluck: “O del mio dolce ardor”, С. Гула́к-Артемо́вский: “Песня Одарки”, J. Hatze: “Suzi” Mozart: “Una donna a quindici anni” (arija Despine iz opere “Cosi fan tutte”) – potvrdila nam je ova mlada prijedorska sopranistkinja koja studira prvu godinu solo pjevanja u klasi mr. Dunje Simić.

-Prve čestitke za ovu nagradu sam dobila upravo od svoje profesorice mr. Dunje Simić koja je bila i član žirija, ali zbog pravila takmičenja nije imala pravo da me ocjenjuje. Mnogo mi znači ova nagrada koja je podstrek da se još više posvetim učenju i radu i ponovo učestvujem na sličnim takmičenjima – rekla nam je devetnaestogodišnja Prijedorčanka Tijana Krivaja.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Tijana Krivaja
tijana krivaja (3) tijana krivaja (4) tijana krivaja (2)