rukometRegionalni rukometni savez Prijedora u susret predstojećoj Skupštini Rukometnog saveza Republike Srpske, predviđenoj za 6.april, održao je sastanak, uz prisustvo članova koji ga predstavljaju u pomenutom tijelu. Zajednički stav je da se podrži kandidatura Zdravka Miličevića za novog-starog predsjednika. Želja im je da na taj način budu konstruktivni sa, po njima, ispravnim prijedlogom.

-Odlučili smo se da pružimo podršku jedinom „isturenom“ kandidatu, Miličeviću, iako u teškim vremenima, u kojima mnogi klubovi „grcaju“, mišljenja smo da, uz dosadašnji trud, još mnogo toga treba popraviti u cilju napretka rukometnog sporta – naglasio je predsjednik Regionalnog rukometnog saveza Prijedora Dragomir Šaponja.

Stav ovog Saveza, smatraju u njemu, mora se uvažavati, s obzirom na činjenicu da od svih iz Republike Srpske ova regija ima najviše klubova u Premijer ligi BiH, računajući obje konkurencije, ali i dugu tradiciju ovog sporta u gradu na Sani. Usaglašeni su stavovi o pet regionalni centara za rad sa mladima (Banjaluka, Doboj, Prijedor, Bijeljina i Trebinje) u gradovima koji predstavljaju pet regionalnih saveza.

-Bespotrebna su „prepucavanja“ rukometnih radnika u javnosti. Za vrijeme mandata sadašnjeg predsjednika i Upravnog odbora RS RS, kojima treba odati priznanje na radu, u muškoj elitnoj bh.konkurenciji dva kluba iz Srpske, banjalučki Borac m:tel i dobojska Sloga, po jednom su osvojili titulu šampiona – rekao je član Izvršnog odbora RS BiH Aleksandar Miljuš.

N.Đerić

Foto – Balkan-handball.com