Malo ko je svestran i kreativan kao mladi Prijedorčanin Dimitrije Vokić (24), koji je već postao uspješan frizer i modni bloger, a stigao je i da završi Muzičku akademiju u Banjaluci i privede kraju onu glumačku!

Ovaj mladić, koji je ranije frizurama osvojio Prijedorčanke i Banjalučanke i potpuno se osamostalio, odskoro živi i radi u jednom renomiranom salonu u Beogradu. On kaže za SrpskaCafe da je u glavnom gradu Srbije prvenstveno frizer, jer mu je to, za sada, najjednostavniji način da dođe do prihoda za život.

Prve ozbiljnije frizure počeo je da pravi još prije osam godina, a danas mu zbog kreativnosti, vještine i znanja u tom pogledu mnogi čestitaju.

– Istovremeno sam modni bloger za frizure i garderobu, s čim sam počeo spontano. I garderoba je moja strast i moj odraz. Radi se o blogovima, odnosno mojim profilima na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram. Tamo postavljam svoje radove kada je riječ o frizurama, zatim odijevne kombinacije i fotografije. Na jednom od profila imam više od osam i po hiljada pratilaca – kaže Vokić.

Prve korake “na daskama koje život znače” napravio prije desetak godina u Dramskom studiju “Živko Desnica” u Prijedoru. To je i bio razlog zašto je kasnije upisao Glumačku akademiju u Banjaluci, gdje je sada apsolvent.

– Gluma je nešto s čime bih se najviše volio baviti u budućnosti. To me mnogo ispunjava, privlači i predstavlja mi izazov. Trenutno u predstavi Pozorišta Prijedor “Kolubarska bitka” igram istovremeno plesača, vojnika Slavka i vojnika Dragutina koji je posilni vojvode Živojina Mišića kojeg igra Goran Jokić. To mi je izazov i novo iskustvo – ističe Dimitrije.

On kaže da je Beograd, u kome sada živi, veliki grad u kome bi mogao da ostvari neke od svojih snova.

– Smatrao sam da u tom milionskom gradu mogu više da napredujem kada je riječ o mojoj ličnosti, karakteru, temperamentu i poslu kojim se bavim. Tamo mogu više naučiti i imati više poslovnih prilika. To nije samo centar Srbije, već je i prijestonica regiona. Veličina, širina, raznolikost. Živim tamo svoje snove – ističe Vokić.

On tvrdi da je biti dobar čovjek osnova svega, te da bi svako, šta god radio u životu, trebao da sačuva obraz, pa i prizemnost.

– Ko smo mi da bilo kome u životu glumimo i izigravamo visinu, prepotentnost… Recimo osmijeh ne košta ništa, a mnogo znači. Svaki lijep gest kulture ili nekog poštovanja može svijet sasvim sigurno učiniti boljim mjestom – zaključuje Vokić.

Podsjećamo, Vokić još od Muzičke škole u Prijedoru svira klavir, a nastupao je i u horovima.

Srpskacafe.com