don-nagrade za volontiranje (1)Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović uručila je sinoć republičke nagrade za volontiranje Stefanu Milojici iz Prijedora, Amri Mišić iz Doboja, Marku Savoviću iz Trebinja i Ognjenu Tadiću iz Banjaluke.

Povodom Međunarodnog dana volontera, 5. decembra, republičku nagradu za najboljeg organizatora volontiranja dobio je Omladinski savjet Republike Srpske.

Organizatorima volontiranja dodijeljena je plaketa i novčani iznos u visini od četiri prosječne plate u Republici Srpskoj, a volonterima pojedincima medalja i novčani iznos od dvije prosječne plate u Republici za prethodnu godinu.

Diplome za poseban doprinos razvoju volontiranja dobili su Udruženje građana Centar za edukaciju “Tvoja riječ” Banjaluka, Udruženje “Nova generacija”, Banjaluka, Udruženje građana “DON” Prijedor, Kolo srpskih sestara “Sveta Marija Magdalina” Petrovo, Humanitarna organizacija “Merhamet MDD” Doboj, Slobodan Kesić, Jelena Krivokuća i Tanja Gedan iz Banjaluke, Jelena Matić iz Bijeljine, Borislav Avdulaj, Dajana Medić i Bojan Zec iz Kostajnice, te Anđela Šešlak, Nikola Ristić, Sara Katanić i Srđan Dujković iz Petrova.

Generalna skupština UN proglasila je Međunarodni dan volontera 17. decembra 1985, kao podsjećanje na dan kada je 1970. stvoren Program UN za volontere.

Tekst – SRNA
Foto – Udruženje građana DON Prijedor
don-nagrade za volontiranje (7) don-nagrade za volontiranje (6) don-nagrade za volontiranje (5) don-nagrade za volontiranje (3) don-nagrade za volontiranje (4)