amf-kamp djecijih osmijeha-najava“Kamp dječijih osmijeha” na Kozari će od 7. do 11. aprila okupiti stotinu učenika iz četiriju prijedorskih osnovnih škola, najavljeno je danas na konferenciji za novinare Fonadacije “ArselorMital” Prijedor.

Predsjednik Fondacije “ArselorMital” Predrag Šorga izjavio je da je ovogodišnji kamp po prvi put organizovan po programu rada škole u prirodi i u skladu sa smjernicama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, gdje će u jutarnjim časovima biti zastupljeni nastavni sadržaji, a u popodnevnim i večernjim kreativne, sportske, zabavne i edukativne radionice.

“Osim naših učitelja i volontera u kampu će raditi i deset volontera iz deset država svijeta u kojima posluje kompanija `ArselorMital`. `Odmor solidarnosti` je program naše kompanije gdje zaposleni iz jedne zemlje učestvuju u projektima fondacija iz drugih zemalja”, kazao je Šorga .

On je naveo da kompanija “ArselorMital” posluje u više od 60 zemalja svijeta i da ima isto toliko fondacija koje realizuju svoje projekte u lokalnim zajednicama u kojima rade, a da je ove godine u “Odmoru solidarnosti” devet projekata u devet zemalja svijeta, od kojih je jedan i kamp na Mrakovici.

“Imaćemo goste iz Brazila, Meksika, Francuske, Turske, Indije, Ukrajine, Češke, Poljske, Rumunije i Kazahstana i oni će učesnicima kampa predstaviti svoje zemlje. Nama je cilj da promovišemo lokalnu zajednicu i da predstavimo sve što radimo u Prijedoru u proteklih sedam godina”, dodao je Šorga.

U ovogodišenjem kampu učestvuju osnovne škole “Kozarac” iz Kozarca, “Vuk Karadžić” iz Omarske, “Mladen Stojanović” iz Ljubije i “Petar Kočić” iz Prijedora. Posljednje dvije zamijenile su škole “Ćirilo i Metodije” iz Trnopolja i “Branko Ćopić” iz Prijedora, koje su učestvovale na prethodnim kampovima.

Partner Fondacije “ArselorMital” ove i posljednje dvije godine je Udruženje građana “DON” iz Prijedora, a prethodnih godina bila je to međunarodna nevladina organizacija “Most mira”.

Vrijednost projekta ove godine je 29.000 KM i u cjelosti ga finansira Fondacija “ArselorMital” Prijedor.

SRNA