rtrs-tragedija-traktor (1)Tragedija u selu Gradina kod Omarske u Prijedoru.

Vozač traktora Milenko Korov (53) i njegov petogodišnji sin koji se vozio s ocem, poginuli su danas sletjevši s puta u odvodni kanal u zaseoku Popovići u Omarskoj kod Prijedora, saopštio je CЈB Prijedor.

Milenko Korov (53) i njegov petogodišnji sin Danijel utopili su u odvodnom kanalu prijedorskog rudnika, nakon što je traktor kojim su se vozili prema Omarskoj, za sada neutvrđenih razloga, sletio s puta. Dvoje komšija, koji su se vozili s njima, lakše su povrijeđeni.

Prema riječima komšije, Dušana Zeca, vozać traktora je izgubio kontrolu nad volanom i sletio s puta u kanal.
Na mjestu tragedije okupili su se rodbina i komšije. Policijski službenici izvršili su uviđaj.

rtrs-tragedija-traktor (2)Marija Matić, portparolka CЈB Prijedor, rekla je da se oko 10.00 časova dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su dva lica smrtno stradala. Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozač traktora marke “Zetor” sletio s puta u odvodni kanal rudnika Mital.

Patolog Nikolina Balaban je potvrdila da je uzrok smrti oca i sina utapanje. O saobraćajnoj nesreći obaviješeten je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio preduzimanje svih potrebnih mjera radi utvrđivanja tačnih uzroka koji su doveli do saobraćajne nesreće. Uviđaj su obavili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor.

RTRS

Pogledajte prilog RTRS-a.