Danas je nastavljeno treće izdanje kviza “Prijedor, moj grad u Srpskoj” u kojem učestvuje 11 Osnovnih škola sa područja grada na Sani.

Tokom drugog eliminacijskog kruga, najviše znanja pokazali su učenici OŠ “Vuk Karadžić” iz Omarske koji su osvojili 49 bodova.

U polufinale su se plasirali i đaci OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor sa 47 bodova koji su u doigravanju sa 5:4 bili bolji od vršnjaka iz OŠ “Dositej Obradović” Prijedor koji su imali isti broj bodova.

Četvrto mjesto pripalo je đacima OŠ “Branko Radičević” koji su završili takmičenje za ovu godinu.

Osnovci su se nadmetali u sedam igara i dvije štafete a pokazali su svoje znanje o Prijedoru.

Domaćin ovogodišnjeg izdanja kviza “Prijedor, moj grad u Srpskoj”, u kojem se takmiče učenici od prvog do petog razreda, je OŠ “Desanka Maksimović” Prijedor.

Generalni pokrovitelj kviza je kompanija ArcelorMittal Prijedor a podržali su ga Grad Prijedor, Republički pedagoški zavod, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Turistička organizacija grada Prijedora te sponzori “Sport vision” i Fabrika “Mira”.

Naredni krug kvalifikacija je 10. marta, a finale je zakazano za 14. april.

Pobjednička ekipa će dobiti nagradu od 300 KM dok će drugoplasiranom pripasti 150 KM, a za sve učesnike kviza na kraju će biti priređen zajednički izlet.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com