mira-gorazde-plakatPred rukometašicama Mire je vjerovatno najvažniji ovosezonski ispit.

U derbiju 15.kola Premijer lige BiH, Prijedorčanke koje se nalaze na čelu tabele sa 35 bodova, dočekuju u nedjelju u 17 časova u sportskoj dvorani „Mladost“ svog najbližeg pratioca na tabeli, ekipu „Goražde“ koje ima bod manje.

-Svjesne smo da nas očekuje teška utakmica, ali i uvjerene da će bodovi ostati u Prijedoru. Kvalitetnija smo ekipa i bez obzira na činjenicu što neće moći da nam pomogne povrijeđeno desno krilo Sanja Jevtić, želimo da uz podršku naših navijača osvojimo sva tri boda. Tako bi se učvrstile na liderskoj poziciji i imale realne izglede da, nakon tri uzastopne vicešampionske titule, konačno budemo najbolje u BiH – rekla je pouzdana lijevokrilna igračica „Mire“ Šejla Kararić.

Za očekivati je da izabranice trenera Darka Gligorevića neće podleći psihološkom pritisku. U jesenjem duelu u Goraždu bilo je neriješeno 26:26, a zanimljivo je da će ovaj duel biti „sudar“ najefikasnijih Prijedorčanki koje su postigle 432 gola i njihovih rivalki koje imaju najbolju odbranu jer su do sada primile samo 301 pogodak.

N. Đerić