Sunčano i toplo vrijeme koje nije baš uobičajeno za ovo praznično doba godine “okupalo” je danas Ljubiju koju je posjetio Djeda Mraz.

On je danas stigao u ovu nekadašnju rudarsku varošicu kod Prijedora kako bi obradovao one najmlađe stanovnike ovog kraja.

Na trgu su paketiće dobila sva djeca od jedne do sedam godina.

Kako su za naš portal rekli, zaslužni za prigodan program i dolazak Djeda Mraza su Udruženje žena “Rudarka”, Savjet mjesne zajednice Ljubija, Omladinski centar kao i mnogi aktivisti.

Predsjednik Savjeta MZ Goran Praštalo rekao je da ovo skroman način da se prvenstveno djeci pokaže da nisu zaboravljeni i da se samo kroz zajedništvo može puno toga doprinijeti razvoju i napretku zajednice.

Praštalo se u svoje lično ime i u ime Savjeta MZ kao i svih koji su učestvovali u organizaciji podjele paketića, zahvalio Gradskoj upravi Prijedora na finansijskoj pomoći kao i Humanitarnom udruženju “Hleb života”.

-Podjela paketića i osmijesi na licima mališana jedan su od pozitivnih primjera napretka i života i u ovoj zajednici – poručili su iz UŽ “Rudarka” iz Ljubije, koje je bilo uključeno u podjelu paketića i organizaciju ovog događaja.

Treba reći da je paketiće danas u Ljubiji dobilo ukupno 90 mališana.

Tekst – Mladen Karan – www.prijedordanas.com
Foto – UŽ “Rudarka” Ljubija