Burna noć bila je na prijedorskim ulicama između petka i subote.

Kako smo saznali, u naselju Urije došlo je do napada na dvojicu mladića.

-Dana 23.12. oko 4:10 časova Policijskoj upravi Prijedor prijavljeno je da su u Kozarskoj ulici ispred jednog objekta dva lica fizički napadnuta od strane četiri nepoznata lica koja su se potom udaljila sa mjesta događaja. Preduzete su operativne mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti prijave te utvrđivanju identiteta NN lica. Policijski službenici PU Prijedor su istog dana lišili slobode N.G. (1999) iz Kamičana, A.D. (1996) iz Kozaruše, E.G. (1991) iz Kamičana i E.J. (1986) državljanina Švedske. Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da je lice E.J. nanijelo teške tjelesne povrede licu S.D. (1998) iz Prijedora dok su sva četiri lica, N.G., E.G., A.D. i E.J. licu S.K. (1998) iz Trnopolja nanijeli lake tjelesne povrede – rečeno nam je iz PU Prijedor.

Takođe saznajemo da je dvojici povrijeđenih ljekarska pomoć ukazana u bolnici „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

Iz PU Prijedor nam je potvrđeno da je po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na licu mjesta izvršen uviđaj, a nakon završene kriminalističke obrade osumnjičena lica su otpuštena iz službenih prostorija.

-Po kompletiranju predmeta, iz Okružnog javnog tužilaštva Prijedor slijedi podnošenje izvještaja protiv osumnjičenih zbog počinjenih krivilnih djela „Teška tjelesna povreda“ i „Tjelesna povreda“ i „Učestvovanje u tuči“ – kažu iz prijedorske policije.

S obzirom da je E.J. strani državljanin, o svemu je obaviještena Ambasada Švedske u BiH kao i terenska kancelarija Službe za poslove sa strancima Banja Luka.

Tekst I foto ilustracija – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com