U organizaciji Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ iz Prijedora, večeras je u Gradskoj čitaonici održana promocija romana “Nigde nema te” autorke Jelene Bačić Alimpić.

Ova poznata srpska spisateljica posljednjih godina je među najčitanijim savremenim autorkama u Srbiji ali i državama bivše Jugoslavije.

Do sada je objavila romane Ringišpil(2010), Pismo gospođe Vilme (2012), Poslednje proleće u Parizu (2014), Noć kada su došli svatovi(2015) – prva knjiga iz trilogije Kazna za greh, Knjiga uspomena (2016) – druga knjiga iz trilogije Kazna za greh.

U posljednjem romanu “Nigde nema te” Bačić Alimpić piše o ljubavi Italijanke Izabele Mesini i Marka, ratnog izvještača iz Srbije u vrijeme Prvog svjetskog rata.

Večerašnjoj promociji u Gradskoj čitaonici prisustvovao je veliki broj Prijedorčana, prije svega ljubitelja njenih romana.

Ona je pred mnogobrojnim Prijedročanima, ljubiteljima njenih romana pokušala da objasni kako je nastao i koja je tema njenog najnovijeg ,a po mnogima , i najboljeg romana.

-Roman “Nigde nema te” je drugačiji od mojih prethodno napisanih knjiga, prije svega zato što je njegova radnja smeštena u doba pre, za i posle Prvog svetskog rata. To je roman koji otvara duboka moralna i etička pitanja da li suditi nekome ko je žrtvovao sve zbog ljubavi, roman koji traga za suštinskim životnim odgovorima – rekla je novinarima nakon promocije Jelena Bačić Alimpić.

Direktorica Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ Mara Ećim je rekla kako je sretna što je gostovanjem pozante autorke ispunjena želja brojnih članova ove biblioteke.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com