rudar prijedor-sloboda mrkonjic grad-plakatRudar-Prijedor i pored ranijih najava da je teren u Ljubiji dobio „zeleno svjetlo“ od nadležnih organa FS Republike Srpske, pa da će na njemu igrati, i u utakmici 9. kola prvenstva Prve lige RS biće domaćin Slobodi iz Mrkonjić Grada u subotu (15.30 časova) na dosadašnjoj destinaciji u borbama za bodove, na stadionu u Omarskoj.

-Uvažavamo svakog protivnika, ali znamo i svoje mogućnosti. Posebno me raduje što mlađi, koji imaju potencijal, rade sa sve većim žarom i na dobrom smo putu da, nezavisno od plasmana, napravimo nešto pozitivno od čega će Rudar-Prijedor dugoročno imati koristi – naglasio je nenametljivi i radni šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestroović.

Neizvjesno je da li će se zbog povreda u timu naći kapiten Borislav Mikić i njegov zamjenik Vedran Kantar. U Omarskoj su do sada sva tri gosta (Krupa, Podrinje, Vlasenica) savladana identičnim minimalnim rezultatom 1:0.

-Za Slobodu me vežu lepe uspomene. Bio sam i kapiten ekipe, ali uz puno poštovanje rivala, koji se nalazi na visokom drugom mjestu, očekujemo da ćemo ostvariti još jednu pobjedu u Omarskoj. Važno je da svi pružimo maksimum – rekao je prvotimac Prijedorčana Čedomir Ćulum, koji je u utorak u utakmici osmine finala Kupa RS, kada je savladan banjalučki Borac sa 1:0 odlično odigrao na poziciji štopera.

N.Đerić/A.Drakulić