sasa stijepic u akcijiKonačno je i Rudar-Prijedor, poslije pet godina, uspio da savlada premijerligaša BiH, banjalučkog Borca.

Zeleno-crni su u osmini finala Kupa Republike Srpske u Omarskoj ostvarili pobjedu minimalnim rezultatom 1:0 i sigurno je da im je pao „kamen sa srca“, jer su se, donekle, iskupili za identičan minimalan poraz u subotu na gostovanju komšijskoj novogradskoj Slobodi u borbama za bodove u eliti Srpske.

-Zadovoljan sam kako smo odigrali utakmicu, posebno ohrabruje ono što su pružili Ajdin Redžić i Siniša Saničanin, pa je sigurno da će mladi igrači dobijati sve više priliku, jer je budućnost na njima. Mogli smo početkom drugog poluvremena, kada je Milenko Devušić pogodio stativu, riješiti sve dileme oko pobjednika, ali uspjeli smo da iskontrolišemo igru i zasluženo savladamo Banjalučane. Borac je uvijek Borac i za poštovanje u ma kom sastavu igrao, a drago mi je što su oba ova duela, prethodni u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH, te ovaj, zahvaljujući i izuzetnom kolegi Vinku Marinoviću, protekla u pravom sportskom nadigravanju, bez tenzija i takve odnose u Republici Srpskoj treba da gradimo – istakao je šef stručnog štaba „rudara sa Sane“ Darko Nestorović.

Čovjek odluke u duelu sa crveno-plavima bio je iskusni napadač Saša Stijepić, koji je u 18. minuti savladao protivničkog golmana Luku Gajića i postavio, ispostaviće se na kraju, konačan ishod. Sada su misli okrenute ka suboti i megdanu sa Slobodom iz Mrkonjić Grada, čiji je dres „Stijepa“ nosio. Nema kažnjenih igrača, jedino je od ranije povrijeđen Vedran Kantar, a Borislav Mikić ima kopče na glavi, pa je neizvjesno hoće li biti u kombinaciji za sastav tima.

-Dobro poznajem Mrkonjićane za koje sam nastupao prije odlaska u Švedsku i neće nam biti lako, jer su posljednjih godina u vrhu, a dolaze nam sa druge pozicije. Ipak, pobjedom protiv Borca vratili smo potrebno samopuzdanje i vjerujem da i u Ljubiji, gdje ćemo ubuduće biti domaćini, možemo nastaviti pobjedonosni niz na domaćem terenu iz Omarske, gdje smo odigrali tri prvenstvena susreta i sva tri dobili. Potrebno je samo da svi pružamo maksimum i igramo sa devizom „svi za jednog-jedan za sve“, a nije važno ko će golove davati – istakao je skromni golgeter Prijedorčana Stijepić, koji ih je svojim pogocima predvodio od Druge lige RS-grupa Zapad od elite BiH u peridu od 2007-2009.godine.

N.Đerić/A.Drakulić