srna-djokic-stanovi (1)Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić uručio je danas u Prijedoru ključeve 30 stambenih jedinica porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

“Danas je donesena odluka o izboru izvođača radova za još jednu zgradu sa 46 stanova, čime će program trajnog stambenog zbrinjavanja za ove kategorije u Prijedoru biti realizovan u cijelosti”, rekao je Đokić, obraćajući se korisnicima programa.

On je naglasio da je program realizovan u saradnji sa gradom Prijedorom i da je u izgradnju ovog objekta Vlada Srpske, putem Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, uložila 1.003.000 KM, a grad Prijedor 240.000 KM.

“Ovo je vrsta testamenta koji ostavljamo porodicama čiji su članovi dali živote ili dijelove tijela hrabro se boreći za Republiku Srpsku. Bol i patnja ne mogu se nadomjestiti, ali ovo je veliki napor Vlade i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite kao inicijatora”, istakao je Đokić.

On je rekao da je želja, volja i namjera Vlade i Ministarstva da se maksimalno brine o ovoj populaciji u skladu sa materijalnim mogućnostima, da bude solidarna i da nikad ne prestane brinuti i izražavati vječno poštovanje.

srna-djokic-stanovi (2)“Riječ je o najhumanijem programu koji se provodi poslije rata. Do kraja godine dom će imati 5.606 porodica. Trenutno se na više lokacija grade 774 stana od Trebinja do Novog Grada, što je, uzme li se u obzir prosječna porodica, cijeli jedan grad sa 3.500 stanovnika”, dodao je Đokić.

On je najavio da će narednih dana biti dodijeljena i nepovratna novčana sredstva za 237 porodica u okviru ovog programa u saradnji sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović.

SRNA