srna-pavic-vrtic-omarska (1)U renoviranje dječijeg vrtića u Omarskoj kod Prijedora uloženo je 75.000 KM, a riječ je o sredstvima iz gradskog budžeta i ranijoj donaciji predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić podsjetio je da su u ovom objektu predškolskog obrazovanja ranije bili veoma loši uslovi za boravak djece, a da je nakon zajedničke investicije to danas jedan potpuno nov i funkcionalan objekat.

“Ove godine dosta smo uložili u objekte u predškolskom obrazovanju. Završili smo potpuno novi vrtić u Kozarcu, obnovili vrtić u naselju Urije, a sada i ovaj u Omarskoj”, rekao je Pavić novinarima nakon obilaska renoviranog vrtića i Omarskoj.

Vršilac dužnosti direktora Dječijeg vrtića “Radost” Dušanka Božić navela je da je vrtić u Omarskoj dobio novu izolaciju, krov, fasadu i PVC stolariju.

Prema njenim riječima, vrtić u Omarskoj pohađa jedna mješovita grupa od 25 djece, ali pod njegovim krovom godinama borave i po dva dojeljenja prvačića Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” iz Omarske.

SRNA
srna-pavic-vrtic-omarska (3) srna-pavic-vrtic-omarska (2)