U Gornjim Orlovcima kod Prijedora ovih dana radno. U toku je snimanje domaće komedije “Dobro jutro, komšija 4”, zajedničkog filmskog ostvarenja u produkciji BN televizije i Televizije Prijedor.

Priča, koju je i ovaj put osmislio Pero Špadić, govori o rađanju sa jedne i “navodne smrti” sa druge strane. Naime, u ovom dijelu filma Violeta se porađa, a Čedina tašta se “komira” od alkohola, pa nastaju zgode i nezgode u selu.

Direktor fotografije je Drago Vejnović, profesor na banjalučkoj Akademiji scenskih umjetnosti.

“Dobra je ekipa, tehnička oprema je loša tako da je to i dobro, jer dolazi do izražaja entuzijazam i daje šarm cijelom projektu”, kaže glumac Aleksandar Stojković – Piksi.

“Snimanje teče redovno kroz šalu, uz dobru atmosferu koju smo navikli na snimanju ovog filma”, priča glumica Radenka Ševa.

I glumica Gordana Milinović je prezadovoljna atmosferom i radom sa dragim kolegama, ali u šali kaže da ima i zamjerke: “Jedino što su babu napravili da je alkoholičarka, a ja uopšte ne pijem. Ali šta ćemo i to je dio glumačkog posla.”

U uigranoj glumačkoj ekipi iz prethodna tri nastavka, ovaj put su se pridružila i neka nova imena među kojima i glumac iz Bijeljine Ivan
Petrović.

Osim u Gornjim Orlovcima, snimanje je obavljeno u Mjesnoj zajednici Rakelići, Bolnici “Dr Mladen Stojanović” i na nekim gradskim lokacijama. Na snimanju, kao i prethodnih godina, vesela i pozitivna atmosfera, a da je zaista tako uvjerio se i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Snimanje će trajati još nekoliko dana, a nakon toga slijedi montaža, dok se premijera ove potkozarske komedije očekuje na jesen. Prva televizijska projekcija na BN televiziji se očekuje na Božić 2018. godine.

Filmska ekipa se posebno zahvaljuje BN televiziji, Televiziji Prijedor i mještanima Gornjih Orlovaca koji su se i ovaj put pokazali kao dobri domaćini.

Snimanje filma “Dobro jutro, komšija 4” pomogli su brojni sponzori.

Rtvbn.com