Tonček Gregorič, član Aero-kluba “Ptuj” koji je ove godine nastupao za ekipu “Lesce Bled”, pobjednik je 22.Petrovdanskog padobranskog kupa koji je protekla dva dana održan na Sportskom aerodromu “Urije” u Prijedoru.

On je u pet održanih serija skokova imao samo jedan negativan poen(centimetar), pa je zasluženo slavio ispred Mateja Kostanjeveca i Petera Balte, članova AK “Ptuj” koji su imali četiri negativna poena.

Slovenci su ove godine pokazali najviše pa je “Ptuj” trijumfovao u ekipnoj konkurenciji sa 106 negativnih poena, ispred “Prijedora” sa 117 i “Lesce Bled” sa 119 negativnih bodova.

Ipak treba istaći da su Prijedorčani već poslije prve serije imali veliki peh.

Naime, Ivan Lajić je nakon prvog skoka (1 negativan poen) morao odustati zbog zdravstvenih problema pa je u naredne četiri serije domaćin “zaradio” 64 negativna poena, pa su završili kao drugoplasirani, iako su pojedinačno, Draško Lajić(11 negativnih poena), Siniša Vujaković(13), Nenad Martinović(14) i Boban Ivetić(14) ostvarili plasman od petog do osmog mjesta.

Upravo Lajić i Vujaković su zauzeli prva dva mjesta u kategoriji veteran dok je treći bio Slobodan Terzić AK “Sombor” sa 18 negativnih poena.

U konkurenciji žena titulu je odbranila Austrijanka Angelika Huhs, članica ekipe “Dream team”(Austrija-Italija) sa 18 negativnih poena.

Drugo mjesto zauzela je Ina Gitel (AK “Sombor“) sa 19 negativnih bodova dok je treća Jasminka Žeželić (AK “Rijeka“) sa 40 negativnih bodova.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 13 ekipa iz osam zemalja sa ukupno 64 takmičara.

Prema riječima glavnog sudije Sanimira Handanagića, zbog nepovoljne vremenske situacije i jakog vjetra održano je samo pet serija skokova ali je to bilo sasvim dovoljno prema propisima međunarodne vazduhoplovne asocijacije FAI kako bi takmičenje bilo regularno i rezultati priznati.

Organizator 22.Petrovdanskog padobramskog kupa bio je Aero-klub “Prijedor“, a pokrovitelji su bili Grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske te Ministarstvo odbrane BiH.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com