Jovanka Šopalović, poznati model porijeklom iz Prijedora, najavljuje veliki povratak na modnu scenu.

Prije šest-sedam godina bila je među najtraženijim modelima u Francuskoj, tako da je dobila nadimak “Venera iz Pariza” ili “najskuplje noge Francuske”.

Ipak, posljednje tri godine karijera joj je bila u drugom planu i posvetila se porodici i odgajanju sina Milovana.

– Sin mi je bio na prvom mjestu. Odbila sam brojne angažmane, ali sada je vrijeme da se vratim na puteve stare slave. Pokazat ću da još nisam za staro gvožde. Naravno sada su tu nove djevojke, ali sigurna sam da neću imati probleme za unosne angažmane. Pripremam nešto veliko – kaže Jovanka Šopalović, koja u julu planira i na odmor u Bosnu i Hercegovinu.

Samo prije nekoliko godina poznate svjetske kuće donjeg rublja utrkivale su se koja će pridobiti naklonost Jovanke Šopalović.

Ona je u periodu između 2010 – 2013. godine imala kataloške mjere 85-60-90.

Visoka je 177 centimetara, a njen broj cipela je 36.

– Malo stopalo nosi lijepo tijelo. Zato sam pored donjeg rublja često reklamira i obuću, za čuvenu parišku marku “Michel Perry“. Sada sam se ponovo vratila u idelanu liniju. Mene su modne kuće angažirale i davale velike honorare, jer poslije nisu morali koristiti photoshop – govori Šopalović.

Jovanka ističe da izgled duguje genima, ali i da vodi računa o ishrani.

– Redovno plivam, ne pušim, nisam ljubitelj alkohola. Popijem ponekad samo čašu šampanjca u svečanim prilikama. Kada je u pitanju ishrana, jedem samo svježe, više povrće nego voće, organsku hranu i sezonske proizvode – ističe “Venera iz Pariza”.

www.coolstyle.ba
Foto – Facebook Jovanka Šopalović