Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka- Lazarevo, 28.05.2017. godine u ulici Zmaj Ognjenog Vuka, grad Banja Luka pronašli su putnički automobil marke „Golf“, za kojeg su utvrdili da je otuđen na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Prijedor.

Na osnovu izvršenog uviđaja na licu mjesta pronalaska putničkog automobila, te preduzetih operativnih i istražnih radnji, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banja Luka i Policijske stanice Banja Luka-Lazarevo, 29.05.2017. godine identifikovali su i lišili slobode četiri lica koja su učestvovala u izvršenju krivičnog djela „Teška krađa“.

Utvrđeno je da je T.V.(1998) iz Banja Luke uz pomoć podesnog predmeta djelovao na kontakt bravu vozila i stavio ga u pogon, a da su sa njim bili i Z.B.(1996). D.B.(1997) iz Banja Luke i sedamnaestogodišnjak iz Laktaša.

U saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor, vozilo je vraćeno vlasniku, a izvještaj protiv osumnjičenih će u redovnoj proceduri biti dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka

PU Banja Luka
Foto – ilustracija