Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomjesečni pritvor Aliji Hrustiću (48) iz Kamičana kod Prijedora koji se sumnjiči da je prekjuče u prijedorskom mjestu Kevljani nožem i sjekirom izmasakrirao svoju suprugu Azru Hrustić (35) i Envera Halilagića (42) iz Bihaća.

Pritvor mu po ovom rješenju može potrajati do 27. juna, a određen je zbog sumnje da bi Hrustić boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti i bojazni da bi mogao ponoviti isto ili teže krivično djelo.

Pritvor je određen i zbog naročitih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenja javnosti.

Hrustić je u subotu, 27. maja, oko 7 sati ujutro, nožem i sjekirom iskasapio suprugu Azru Hrustić s kojom posljednjih par mjeseci nije živio i Halilagića s kojim je Azru zatekao u spavaćoj sobi.

Ovo stravično ubistvo dogodilo se u Srednjim Jakupovićima kod Prijedora, u kući 80-godišnje starice, o kojoj se Azra brinula i gdje je nakon odlaska od muža stanovala sa jednim od dvojice sinova.

Navodno je Alija došao po sina koji je živio s majkom. Nakon što je nešto čuo ili vidio u spavaćoj sobi, vratio se do auta, odakle je uzeo nož i sjekiru, a zatim upao u sobu i sa više udaraca sjekirom i nožem usmrtio Azru i Envera.

Prema kazivanjima mještana, Hrustići su živjeli odvojeno nakon što je ona, nakon 19 godina zajedničkog života, zatražila razvod braka, što on očigledno nije mogao podnijeti. Njihov brak je već duže vrijeme bio u dubokoj krizi, jer je Hrustić bio nasilan prema supruzi i policija je protiv njega podnijela više krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci zbog nasilja u porodici.

Nakon što je ubio suprugu i njenog ljubavnika, Alija je otišao kući u Kamičane, gdje se, navodno, pokušao objesiti.

Nakon što su ga u tome spriječili majka i sin, sam se prijavio policiji u Kozarcu i priznao šta je uradio.

Faktor.ba

Vezane vijesti:

PRIJEDOR: DVOSTRUKO UBISTVO – FOTO

PRIJEDOR-DETALJI DVOSTRUKOG UBISTVA: BIVŠU SUPRUGU I MUŠKARCA IZ BIHAĆA UBIO SJEKIROM I NOŽEM – FOTO

STRAVIČNO UBISTVO KOD PRIJEDORA: SJEKIROM ISKASAPIO SUPRUGU I MUŠKARCA KOGA JE ZATEKAO S NJOM – VIDEO

BIVŠU SUPRUGU I MUŠKARCA UBIO SJEKIROM: TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA ALIJU HRUSTIĆA

MONSTRUOZNI ZLOČIN KOD PRIJEDORA: BIVŠOJ SUPRUZI ZADAO 20 SMRTONOSNIH RANA SJEKIROM I NOŽEM