Rudar-Prijedor u Ligi za prvaka dočekuje ekipu Tekstilac Korta, a šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac podsjeća da su Dervenćani neugodni, a da ih „rudari sa Sane“ nisu u borbama za bodove savladali ni u šampionskoj sezoni 2014/2015 kada su izborili povratak u Premijer ligu BiH.

– I ove sezone smo prvu utakmicu kod njih izgubili (0:2), potom na našem terenu remizirali (1:1), ali nas raduje da smo u posljednjoj utakmici u Derventi odigrali dobro. Nismo ostvarili pobjedu (0:0), ali smo uzeli vrijedan bod. Nadam se da ćemo smoći snage, znanja i pameti da pobijedimo i „ovjerimo“ tri boda iz Gradiške protiv Kozare-rekao je Jelisavac.

Rastko Rokvić ima tri žuta kartona, povrijeđen je Ognjen Davidović, „roviti“ su Srđan Malinović i Milenko Malović, ali se očekuje da će biti spremni za ovaj susret.

– Tekstilac Kort je zaista neugodan protivnik po nas, „ne leži“ nam nikako. Svjesni da nas očekuje teška utakmica, ipak, nadam se da ćemo svi pružiti maksimum i ostvariti pobjedu pred svojim vjernim navijačima-naglasio je „vezista“ Prijedorčana Slaven Kovljen.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com