pauk prijedorVlada Republike Srpske donijela je Odluku o prenosu prava vlasništva bez naknade nad jednim specijalnim vozilom “pauk” sa dizalicom sa Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na Auto moto savez /AMS/ Republike Srpske – Auto moto društvo /AMD/„Prijedor“, rečeno je Srni u MUP-u Republike Srpske.

Tako će grad Prijedor nakon punih pet godina ponovo dobiti pauk službu.

“AMS Republike Srpske ima namjeru da `pauk` vozilo da na upravljanje AMD-u `Prijedor` da njime uklanja nepropisno parkiranih vozila i prevozi vozila oštećena u saobraćajnim nezgodama na teritoriji grada Prijedora i opština Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica i Oštra Luka”, saopšteno je iz MUP-a.

Još 2009. godine MUP Republike Srpske je u skladu sa Akcionim planom za ublažavanje negativnih efekata svjetske ekonomske krize odlučilo da proda dva specijalna vozila “pauk”, za šta je Vlada dala saglasnost.

“I pored više pokušaja prodaje, nije bilo zainteresovanih kupaca, a, prema knjigovodstvenoj vrijednosti iz 2008. godine, vozila nisu imala iskazanu vrijednost i neuspjela prodaja i neupotreba su dodatno umanjila njihovu vrijednost”, podsjećaju iz MUP-a.

Formiranjem Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor 1. novembra 2013. godine ponovo su pokrenute inicijative za rješavanje problema funkcionisanja specijalnog vozila “pauk”, a gradska uprava izjasnila se da odustaje od ponude za preuzimanje tog vozila.

“Dodatnim angažovanjem rukovodnih radnika CJB Prijedor ukazala se mogućnost da se ostvari saradnja sa AMS Republike Srpske, to jest da AMS preuzme vozilo, osposobi ga i stavi u funkciju, kako za svoje, tako i za potrebe MUP-a”, navedno je u saopštenju.

Odluku o prenosu prava vlasništva nad jednim specijalnim teretnim vozilom “pauk” sa dizalicom sa MUP-a Republike Srpske na AMD “Prijedor” Vlada Republike Srpske donijela je na posljednjoj sjednici, održanoj u četvrtak, 11. septembra ove godine.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić