Košarkaši Prijedora napravili su brejk u Foči i protiv Sutjeske poveli 1:0 u polufinalnoj seriji plej ofa za prvaka Srpske.

U dramatičnoj utakmici u kojoj je domaćin u posljednjoj četvrtini uspio da stigne i prestigne minus od 16 poena, gosti su u završnici imali više sreće, pa su zasluženo slavili sa 55:51.

“Mi smo danas dobili utakmici zahvaljujući boljoj odbrani i većoj koncentraciji na kraju. Danas smo prikazali da smo bili rasterećeniji od ekipe Sutjeske”, kaže Danilo Palalić, trener Prijedora.

“Nismo mi bili u utakmici danas, nismo ispoštovali neke stvari koje smo pripremali, sve smo igrali naopako i poraz je došao kao posljedica svega toga”, rekao je Milenko Ivanović, trener Sutjeske.

Prijedorčane su u pobjedi predvodili Nemanja Bilanović sa 13 i Dragan Vuković sa 11 poena, dok su kod Sutjeske najbolji bili kapiten Ivan Radović sa 17 i Filip Kaluđerović sa poenom manje. Prijedor ima lijepu priliku da idućeg vikenda pred svojom publikom ovjeri ulazak u veliko finale.

“Očekujem takođe tvrdu utakmicu na jednu loptu. Ako neko misli da će ovo biti lak posao za nas, sigurno se vara. Znam da Sutjeska može isto tako kvalitetno da odigra na strani kao i kod kuće”, istakao je Palalić.

“Vjerujem da smo sposobni da pobijedimo ekipu Prijedora u Prijedoru i mislim da će to igrači pokazati”, kaže Ivanović.

Sutjeska i aktuelni šampion Prijedor drugu godinu zaredom sastaju se u polufinalu plej-ofa. Ove dvije ekipe su veliki sportski rivali, ali i veliki sportski prijatelji.

“Kako da ne volite ovu fantastičnu publiku koja nosi svoj tim, ovo je rijetkost u čitavoj BiH, u premijer ligi nemate ovakvu dvoranu da je ispunjena do posljednjeg mjesta. Foča voli košarku, ja bih iskreno volio da igra i Premijer ligu”, rekao je Palalić.

Polufinale se igra na dva dobijena meča, a u slučaju da Sutjeska trijumfuje u Prijedoru majstorica bi se igrala u Foči.

ATV BL