Na startu „Jelen“ Kupa grada Prijedora, u utakmici prijedorskih klubova, prema očekivanju, član Četvrte lige PFS Prijedor bio je na terenu „Trgoprodaje“ bolji od rivala iz petoligaškog područnog ranga, Radnik Urije: Berek 1975 0:5.

Razigrani Branislav Kajtez je za samo jedno poluvrijeme riješio sve dileme oko pitanja pobjednika.

U 16.minuti nakon slobodnog udarca kapitena Nikole Pašalije u visini kaznenog prostora sa desne strane, glavom je na „drugoj“ stativi našao put lopti mreži domaćina, a u 21.minuti, kada je uslijedila prava ofanziva izabranika trenera Derviša Crnalića, našao se još jednom na pravom mjestu za 0:2.

Kod trećeg pogotka u 26.minuti „Noni“ je lijepo „probio“ po lijevoj strani i bio asistent Aleksandru Karanoviću.

Potom je Stefan Vekić pogodio prečku, a rezultat prvog poluvremena (0:4) postavio je Dražan Janjanin, uspješni profesionalni bokser, koji je iz „slobodnjaka“ sa oko 20 metara pogodio gornji lijevi ugao gola „Urijaša“.

U nastavku „tačku“ na zaslužen trijumf gostiju sa stadiona „Poljana“ stavio je neumorni Vekić u 52.minuti.

Prethodno oprobao je na suprotnoj strani udarac Slavko Grbić, ali je golman Igor Inđić, kao i u još nekoliko navrata bio siguran protiv svog nekadašnjeg kluba Radnika Urije.

Zanimljivo je da mu je mjesto među stativama ustupio Marko Curić, zaigravši u defanzivi, na poziciji „štopera“, odlično se snašao, čak imao i nekoliko dobrih izleta pred gol protivnika.

FK Radnik Urije: OFK Berek 1975 0:5(0:4)

Prijedor
Igralište: „Trgoprodaje“
Gledalaca: 30
Sudija: Goran Denjak (Prijedor) 8
Strijelci: Kajtez u 16. i 21., Karanović u 26., Janjanin u 32. i Vekić u 52.minuti
Žuti karton: Plavšić (Radnik Urije)

RADNIK URIJE:
Gvozden 6, Pešević 5,5, Plavšić 5,5, Stojaković 5,5, Unijat 6, M.Grbić 6, Salešević 6, Kralj 6, Majkić 6, S.Grbić 6, Janković 5,5

OFK BEREK 1975:
Inđić 7, Gvozdenović 7, Miljatović 6,5, Kuburić 7, Curić 7,5, Kajtez 8 (od 46. Kantar 6,5), Vekić 7,5, Pašalija 7,5, Prošić 7, Karanović 7, Janjanin 8

Igrač utakmice: Branislav Kajtez (OFK Berek 1975)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com