Kontrolor suđenja iz Orašja Blaž Živković dao je lošu ocjenu glavnom sudiji revanš susreta polufinala Kupa BiH Željezničar – Široki Brijeg (0:3) Zoranu Grbiću iz Prijedora što je bio povod za hitno-automatsku telefonsku sjednicu Komiteta za sudije i suđenje koja je donijela odluku da zvanično najboljeg sudiju Republike Srpske za 2016. godinu u izboru Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog Žurnala na svečanosti u hotelu “Bosna” suspenduju do kraja sezone kaznom – nedelegiranja!

Na sajtu FS BiH piše:

“Komitet za sudije i suđenje FS BiH je na telefonskoj sjednici održanoj danas suspendovao glavnog sudiju revanš utakmice polufinala Kupa BiH, FK Željezničar – NK Široki Brijeg, Zorana Grbića, te on neće biti delegiran do kraja sezone. Naime, posmatrač suđenja je Grbića ocijenio negativnom ocjenom, a Komitet je izrekao kaznu u skladu sa Pravilnikom o sudijama i suđenju FS BiH.

Takođe, na sjednici Komiteta koja je održana u sklopu kontrolnog seminara sudija BHT PL 25.04.2017. godine, izvršena je analiza suđenja 4. i 5. kola Lige za prvaka i Lige za ostanak, kao i prvih utakmica polufinala Kup-a BiH. Analizom su utvrđeni propusti u suđenju na prvenstvenoj utakmici FK Radnik-FK Željezničar, te do kraja sezone neće biti delegiran ni sudija sa tog meča Goran Paradžik”.

Paradžiku je negativnu ocjenu koja je bila “signal” Komitetu za sudije i suđenje da ga “odstrani” do kraja sezone dao Zeničanin Marko Bilić.

Sportski žurnal