Rudar-Prijedor u Ligi za prvaka Republike Srpske imaće još jedan težak zadatak.

Očekuje ga gostovanje u Derventi Tekstilac Kortu, koji je podsećanja radi, u seoni 2014/2015, kada su Prijedorčani osvojili šampionsku titulu slavio oba puta protiv njih i to bez primljenog gola.

-Nismo bili nimalo miljenici žreba „plej-ofa“, jer su nas u roku kratkom roku snašla tri teška gostovanja, u Podrinju, Zvorniku i sada u Derventi, poslije utakmice sa Kozarom, koju smo u kratkom roku pobijedili dva puta. Ovih pet boljeplasiranih ekipa su tu 50:50 svaki meč, gdje odlučuju nijanse. Pokušaćemo da damo šansu bar dvojici momaka koji su imali manju minutažu – rekao je šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

Pravo nastupa nema Aleksandar Vojnović, zbog žutih kartona, odranije su povrijeđeni Novica Petrović i Ervin Ćatić, a Dušan Milinković, koji je jesenas bio standardan u ulozi „štopera“ imao je niz pehova.

Za očekivati je da uskoro bude ponovo među kandidatima za najbolju postavu.

-Poštujemo ekipu Tekstilac Korta, koja je po nas uvijek bila neugodan protivnik. Jaki su i neugodni sa više iskusnih igrača. Ove sezone, uz lidera banjalučkog Borca i zvorničku Drinu, ni protiv Dervenćana nismo uspjeli da ostvarimo pobjedu. Igraćemo napadački, kao i u svim utakmicama, sa željom da ostvarimo povoljan rezultat – rekao je kapiten „rudara sa Sane“ Nemanja Marić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com