Rukometašice „Mire“ na oproštaju od svojih navijača u ovoj sezoni u prvenstvu Premijer lige BiH, s obzirom da je posljednji rival koji je trebao da gostuje u Prijedoru, trebinjski Leotar, odustao od takmičenja, ugostiće u petak u okviru 20.kola „Izviđač“ iz Ljubuškog.

Trener domaćih Ljubica Ivetić, podmlađujući ovog proljeća ekipu, iako je lijevi bek Azra Bašanović dominantna u golgeterskom učinku, svojom koncepcijom insistira na raznovrsnosti u akcijama i igri u kojoj djevojke golove postižu sa svih pozicija.

Bez sumnje sa najviše poetncijala, maštovitosti, lucidnosti i mogućnosti da odgovori mnogim zadacima je Duška Tintor.

Od sezone 2013/2014, kada su ostvareni istorijski uspjesi osvajanjem šampionske titule u prvenstvu i oba Kup takmičenja (na nivou Republike Srpske i BiH) nalazi se u prvom timu.

S obzirom da je ova rukometašica 9.marta napunila 19 godina izvjesno je da će u budućnosti biti još dugo ne samo među nosiocima, nego i organizator igre.

-U novom sastavu i znatno izmijenjenom prvom postavom u nastavku takmičenja djelujemo sve uigranije. U posljednje dvije utakmice u kojima smo ostvarile pobjede, potvrdile smo da imamo znanja, a uvjerena sam i da možemo mnogo više. Protiv „Izviđača“, koji zna da bude neugodan u gostima, očekujemo tešku utakmicu, prije svega borbenu. Neće nam biti lako, moramo se „probuditi“ od samog početka meča i biti koncentrisane, a želja nam je da trijumfom osvojimo sva tri boda pred svojim simpatizerima od kojih očekujemo podršku sa tribina – rekla je Duška Tintor.

Početak susreta između rukometašica „Mire“ i „Izviđača“ u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani je predviđen za petak od 18:00 časova.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com