Zbog teških povreda koje je zadobila u strujnom udaru u Trnopolju, Lana Čolić prebačena je iz banjalučkog Kliničkog centra na dalje liječenje u Beograd.

Ovo nam je potvrđeno u bolnici u Banjoj Luci gdje su nam kazali da je Lana primljena sa teškim povredama, a jutros je, nakon što je njeno zdravstveno stanje stabilizovano, transportovana u Institut za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” u Beogradu.

Erol Sarač, koji je povrijeđen ovom prilikom, zadobio je opekotine nogu i ruku te je premješten na Kliniku za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju.

-Pacijent je trenutno stabilan, ali su prognoze i dalje neizvjesne. Do daljnjeg ostaje u našoj ustanovi na bolničkom liječenju – rekao je načelnik Klinike za plastično-rekonstruktivnu hirurgiju Nikola Baroš.

Dvoje mladih povređeni su u nedjelju navečer na željezničkoj stanici u Trnopolju kod Prijedora. Prethodno su bili kod bake i djeda njihovog drugara koji je slavio rođendan.

Pri povratku kući, popeli su se na jedan od napuštenih teretnih vagona, želeći da naprave selfi. Međutim, strujni udar ih je odbacio na prugu.

Povrijeđeni su prvo prebačeni u prijedorsku bolnicu, a onda hitno upućeni u Banja Luku. Inspektori su obavili uviđaj i obavijestili Tužilaštvo o detaljima nesreće.

U isto vrijeme, iz Željeznica apeluju da se pruga prelazi samo na označenim mjestima i da se obavezno poštuju znakovi na stanicama, koji upozoravaju na opasnost od strujnog udara.

Faktor.ba
Foto – EuroBlic