Da odlične partije Luke Kačavende na golu kadetske ekipe Rudar-Prijedora u Omladinskoj ligi BiH-grupa Zapad, nisu prošle nezapaženo, dokaz je i najnoviji reprezentativni poziv.

Naime, mladi Prijedorčanin će biti dio tima U-16 reprezentacije BiH koja će učestvovati na međunarodnom turniru „Josip Katalinski Škija“ koji se održava 6. i 7. aprila.

Osim najboljih igrača ove selekcije, nastupiće i U-16 reprezentacija Crne Gore, selekcija grada Beograda, kao i zajednička selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

-Drago mi je da sam ponovo na reprezentativnom okupljanju nakon što sam tokom januara bio i na zimskim mini pripremama. Potrudiću se da opravdam povjerenje selektora Sakiba Malkočevića i na najbolji način predstavim, kako sebe, tako i Rudar-Prijedor i grad iz kojeg dolazim – rekao je Kačavenda.

Mladi reprezentativci su se okupili danas u hotelu „Park“ u Vogošći a u naredna dva dana pokušaće što bolje da se uigraju za polufinalni susret u četvrtak sa odgovarajućom Selekcijom grada Beograda.

Podsjetimo, kadeti “rudara sa Sane” neporaženi su Omladinskoj ligi BiH-grupa Zapad a odbrana ekipe koju vodi trener Srđan Marjanović na čelu sa Kačavendom primila je samo dva pogotka u 15 odigranih kola.

Mladi golman je već duže vrijeme „na radaru“ brojnih ekipa iz okruženja, među kojima je najupornija Crvena Zvezda iz Beograda.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – NFSBiH