Podjela na dvije struje u gradskom odboru SDS Prijedor toliko je izražena da su tokom izbora mjesnih odbora u Volaru i Lamovitoj izbile žestoke svađe članova, koje su zamalo prerasle u tuče.

Prema saznanjima EuroBlica prva napeta situacija odigrala se prije nekoliko dana u Mjesnom odboru u Volaru, gdje je na izbornu skupštinu bilo pozvano sedam od potrebnih 20 članova.

Bivši šef regije Goran Praštalo kaže da su i pored te činjenice izabrani članovi mjesnog odbora SDS-a.
Međutim, kaže da je na tom sastanku došto do žestokog verbalnog sukoba koji je prijetio da preraste u fizički obračun.

– Dijana Grahovac i Milan Tubin, koje je vrh stranke imenovao u Povjereništvo Prijedora, nelegalno provode izbore i zbog njih se stranka raspada. Rekao sam Tubinu na sastanku da ga ne priznajem za šefa i da oni narušavaju ugled SDS-a – kaže Praštalo.

Međutim, pojedini članovi SDS tvrde da je, ipak, i bilo fizičkog obračuna u kome su učestvovali Milan Tubin i jedan od članova.

– Tokom verbalnog obračuna, Tubin je uhvatio jednog člana za vrat, a on ga je nokautirao. Kada je Tubin ustao, obojica su pali na pod i onda im je Tubinov pristalica prišao i počeo da šuta našeg člana – tvrde naši sagovornici.

Istovremeno, slična situacija se odigrala i na sastanku mjesnog odbora SDS u Lamovitoj, gdje niko ne prihvata Svetozara Kremenovića za povjerenika ovog odbora. Naši izvori kažu da se članstvo pobunilo jer je umanjio broj članova u odboru smanjivši ih sa 11 na sedam.

– Došlo je do prepirke medu Kremenovića i jednog dugogodišnjeg člana stranke. Ta svađa je prerasla u fizički obračun – tvrdi naš sagovornik, član SDS-a iz Lamovite.

Međutim, još uvek je neizvjesno da li će ti rezultati izbora MO SDS Lamovita biti prihvaćeni u stranci. Naš dobro obavješteni izvori navode i da su se obje situacije, po naredbi vrha stranke, pokušale zataškati i da nisu prijavljene policiji.

Međutim, predsjednik Povjereništva SDS Prijedor Milan Tubin tvrdi da na terenu ima različitog mišljenja, ali da nema sukoba.

– Demantujem da je bilo problema. Susrećemo se sa različitim prepirkama članova, a nije bilo tuča – kaže Tubin.

Naime, članovi SDS u Prijedoru podijelili su se na dvije struje nakon što je vrh SDS odredio Dijanu Grahovac za predsjednika Povjereništva.

-Dijana je zbog svojih obaveza odredila Tubina, a oboje su došli po preporuci Borislava Bojića – tvrde članovi SDS-a. Nakon toga pojedini članovi su se priklonili novom Povjereništvu, dok su dugogodišnji ostali uz bivšeg predsjednika odbora SDS Prijedor Dušana Berića. Njima najviše smeta to što su Tubin i Grahovac relativno skoro postali članovi SDS i dobili bitne funkcije.

IZBOR U NEDJELJU

U narednu nedjelju u Pnjedoru bi trebalo da bude održana sjednica na kojoj će biti izabrano Predsjedništvo SDS Prijedor. Trenutno, u trci za predsjednika stranke u Prijedoru su Milan Tubin i Ratko Stojić. Međutim, i na sam dan izbora dovoljno je da 10 detegata, od oko 300 koji će biti na sednici, kandiduje nekoga za predsjednika i da prođe kandidatura.

EuroBlic