Vijest koja će obradovati sve poklonike sporta u gradu na Sani stiže iz Ženskog rukometnog kluba „Mira“.

U redove Prijedorčanki, upravo kada je to i najpotrebnije, jer su na prekretnici, s obzirom da su ovog proljeća na sceni sa podmlađenim igračkim kadrom, vraća se Slađana Ivetić, koja je posljednji put branila njihove boje u sezoni 2013/2014 kada su ostvarile najveći uspjeh u istoriji: titulu šampiona Premijer lige Bosne i Hercegovine, te trofeje u Kupu BiH i Kupu Republike Srpske.

Tada je „dirigent“ igre „Mire“ bila Milica Vlahović, svoj doprinos davala iskusna Sanja Jevtić, posljednji bedem pred mrežom činila golman Ena Briševac, a prevaga da se u borbama za bodove od jesenje druge pozicije na kraju stigne do prve – veliko pojačanje iz Bihaća Azra Bašanović.

Uz doprinos svih djevojaka Slađana je bila „srce i duša“ ekipe, nepremostiva u odbrani, nezadrživa u napadu, čak i kada je razornim šutevima promašivala okvir gola, „zastrašivala“ je protivničke igračice i donosila samopouzdanje svojim klupskim drugaricama.

Njena sestra Ljubica Ivetić bila je dio te generacije koju je sa klupe predvodio trener Darko Gligorević, ali je njeno opredjeljenje već tada bila struka i dugoročno dokazivanje u njoj.

U posljednje dvije godine na klupi ona je potvrdila da može da stvara, a uz još jednom finale u Kupu BiH, sa dva pehara u Kupu RS nastavljena je dominacija Prijedorčanki u ovom takmičenju.

Koliko bi starija sestra Ivetić, koja se u rukometnom ali i na planu ostalih životnih sfera snašla u Njemačkoj, značila Milici Došen, Duški Tintor, sestrama Dragani i Jeleni Mutić i ostalim djevojkama, koje predvode golgeter Bašanovićeva i čuvar mreže Darjana Vukliš, ne treba ni govoriti.

Ipak, da ne bude zabune, uz 1.april, međunarodni dan šale, naš sajt vam želi da u ovim tmurnim vremenima vratite osmijeh na lice.

Na kraju, ko zna, možda ova vijest postane istinita, jednog lijepog dana.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Slađana Ivetić