Zbog izuzetno važnog uticaja porodice u društvu, uticaja majke, značaja majčinstva i majčinih veza sa djecom, učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Brezičanima su cijeli mart posvetili majkama.

-S ciljem da se Dan žena/majki ne obilježava samo jedan dan u godini, mi smo ove godine aktivnosti posvećene majkama proširili na duži vremenski period. Jako je važno da djeca osjećaju privrženost majkama, da im poklanjaju svakodnevnu pažnju, ljubav i ukazuju poštovanje. Naše aktivnosti su se ogledale u nizu priredbi povodom Osmog marta, kreativnih radionica izrade čestitki za drage osobe, pisanje lijepih poruka i slično – rekla je Marina Knežević, učiteljica OŠ „Jovan Cvijić“.

Ona je dodala da je jedna od novih aktivnosti koje su uvrštene u osmomartovske manifestacije izrada nakita od fimo mase.

-Inicijativa je pokrenuta iz područnog odjeljenja u Cikotama gdje su učitelji prošli osnovnu obuku koju je vodila mještanka Dragana Milić. Nakon toga su, određenom dinamikom, realizovane radionice sa učenicima u matičnoj školi, područnim školama u Donjoj Dragotinji i Čejrecima, te područnom odjeljenju Cikote i Gornja Dragotinja – istakla je Kneževićeva.

I učitelji i učenici su iskazali veliko zadovoljstvo izrađujući nakit na ovim kreativnim radionicama kojim su obradovali mnoge majke, bake, sestre i druge drage osobe.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – OŠ „Jovan Cvijić“ Brezičani