Nekolicina mještana zaseoka Tisova kod Gornje Ravske nedjelju su iskoristili u korisne svrhe.

Naime, na inicijativu Mjesne organizacije (MO) Demokratskog narodnog saveza (DNS) Gornja Ravska, organizovana je akcija uređenja dijela lokalnog puta, odnosno sječa niskog rastinja koje se pored njega nalazi.

Iako je odziv bio izuzetno slab, to nije spriječilo nekoliko vrijednih mještana, koji u ovakvim akcijama redovno učestvuju, da zavrnu rukave i još jednom pokažu slogu i želju za unapređenje svoje mjesne zajednice.

Sekretar MO DNS Gornja Ravska Mladen Karan nam je rekao da su mještani nepovjerljivi prema ovakvim akcijama, ali ima i onih koji se bez ikakvog oklijevanja rado odazivaju na njihove pozive, pogotovo kada je ovakva vrsta rada u pitanju.

-Mnogi tvrde da je Gradska uprava dužna čistiti put, odnosno sjeći nisko rastinje. Možda i jeste tako, ali na državnoj zemlji ili šumi. Koliko znam Grad nije u obavezi da nam čisti i vlastito dvorište. Ovaj put koji nas povezuje sa Ljubijom i Prijedorom je „naše dvorište“, njime koračamo u Grad – priča Karan.

On dodaje da su sami mještani obezbijedili novac za gorivo i ulje za motorne testere iako Gradska uprava redovno obezbjeđuje sredstva za ovu svrhu.

-Nismo tražili od Savjeta mjesne zajednice sredstva za osnovne troškove rada, jer novoizabrani članovi ovog tijela još uvijek nisu dobili sertifikate a bilo je i raznih optužbi i nesuglasica uoči izbora za Savjet MZ pa smo se „ogradili“ od takvih pojedinaca – ističe Karan.

On dodaje uprkos svemu članovi MO DNS Gornja Ravska nastavljaju raditi korisne stvari za dobrobit svoje lokalne zajednice.

-Nadam se da će mještani osim „pomjeranja zavjesa na prozorima“ izaći na buduće radne akcije, pridružiti nam se i pokazati prije svega ljudskost kao i potrebu za napredak našeg mjesta. Jer ipak, jednom neko reče “ako ne mi, ko”. Umjesto “prazne priče”, lijepo bi bilo da se svi toga pridržavamo – rekao je Mladen Karan, sekretar MO DNS-a Gornja Ravska.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com